Home / Internationaal / Europa / Meer dan 1 miljoen betogers in Frankrijk

Meer dan 1 miljoen betogers in Frankrijk

france 11Gisteren waren er opnieuw massale protesten in Frankrijk tegen de gehate wet-El Khomri, een hervorming van de arbeidswet waardoor werkenden veel flexibeler moeten zijn. Het ongenoegen houdt al maanden aan. Jongeren spelen een belangrijke rol in de acties, over hun toekomst gaat het immers. Als jongeren geen goedkope wegwerparbeiders willen worden, dan is verzet tegen deze nieuwe arbeidswet nodig.

De regering hoopte wellicht dat het EK Voetbal de aandacht zou afleiden en er werd ook gehoopt dat dit de twijfelaars tegen het protest zou keren: actie voeren tijdens het EK zou het land een slechte reputatie geven. Er is altijd wel een reden waarom geen actie mag gevoerd worden, maar blijkbaar gelden die redenen nooit voor het nemen van asociale maatregelen.

Opmerkelijk aan de acties van gisteren was de opkomst die bijzonder groot was. Er was sprake van een miljoen betogers. Urenlang trokken betogers uit alle hoeken van het land door de straten van Parijs. Een groep LSP-leden trok naar de betoging om samen met Gauche Révolutionnaire tussen te komen. De woede die in Frankrijk aanwezig is tegen de wet-El Khomri doet denken aan de grote afkeer tegen de wet-Peeters in ons land.

Gelukkig voor de gevestigde media waren er enkele opstootjes zodat ook zij iets konden berichten zonder het over het enorme verzet tegen het asociale beleid van de PS-regering te moeten hebben.

-> Lees hier ons eerder artikel: ‘Frankrijk: “Ideologische crisis en een verwerping van het volledige systeem”’

Enkele foto’s door Mario en Gauche Révolutionnaire
France 14 juin // Photos de Mario + Gauche Révolutionnaire