LSP-Nieuws. In en om de partij

In deze rubriek brengen we nieuws vanuit LSP zelf. We willen plaats bieden voor korte verslagen van acties, campagnemomenten,… Er worden aankondigingen gedaan of verslagen gegeven van bijeenkomsten. Nieuwe leden kunnen uitleggen waarom ze lid geworden zijn (en waarom jij dat ook moet doen).



Gentse meeting in aanloop naar staking

Tussen de grote betoging van 24 mei, de spontane en sectorale acties van de afgelopen weken en de algemene staking van 24 juni (enkel gesteund door ABVV en sommige ACV-centrales) organiseerde LSP Gent een meeting om een evaluatie te maken van de eerste acties en ons voor te bereiden op de volgende stappen. Op de meeting van afgelopen woensdag waren er een 30-tal aanwezigen. Er werd eerst gesproken door Tim Joosen, ACOD-militant aan de UGent, die onder meer inging op de recente acties. Daarna sprak Geert Cool over de inzet van het actieplan: de regering en het besparingsbeleid wegkrijgen.

gentmeeting2

gentmeeting1



LSP tijdens de staking

We plannen in verschillende steden een actieve deelname aan de piketten en acties van het ABVV tijdens de stakingsdag van vrijdag 24 juni. Uiteraard proberen LSP-leden die delegee zijn om op hun werkvloer van de acties een succes te maken. Daarnaast zullen we met ploegen verschillende piketten bezoeken om de discussie met de militanten aan te gaan en onze solidariteit te betuigen. Er komt een specifiek pamflet hiervoor dat samen met onze krant kan gebruikt worden. Wil je jouw piket eens laten zien? Stuur ons je foto’s door. Ben je op een piket waar je een interessante discussie hebt? Maak er een verslagje van en stuur het ons door via redactie@socialisme.be.



LSP in Parijs

Dinsdag namen militanten van LSP deel aan de tussenkomst van Gauche Révolutionnaire in de grote betoging in Parijs. Alles samen werden daarbij ongeveer 200 kranten en 300 supplementen verkocht. Er werd voor 450 euro strijdfonds opgehaald. Er waren militanten uit Gent, Brussel en Henegouwen naar Parijs getrokken. Dergelijke internationale betrokkenheid in de strijd is volgens ons belangrijk. Niet alleen omdat we overal met gelijkaardige maatregelen worden geconfronteerd, maar ook omdat internationalisme belangrijk is om met onze strijd tot overwinningen te kunnen komen.


Linkse literatuur

natkwestieNog op zoek naar vakantieliteratuur? Mag het wat steviger zijn met politiek materiaal? Dan heeft onze uitgeverij marxisme.be enkele tips:

  • “De nationale kwestie in België” door Anja Deschoemacker: een analyse van de communautaire kwestie in ons land en socialistische voorstellen hieromtrent. 298 pagina’s, 18 euro (verzendkosten inbegrepen)
  • “LSP en PVDA. Verschillen en mogelijke raakvlakken in de opbouw van een politiek alternatief” door Eric Byl. 146 pagina’s, 12 euro (verzendkosten inbegrepen)
  • “Verdedig het stakingsrecht” door Geert Cool. 112 pagina’s, 12 euro (verzendkosten inbegrepen)
  • “Frankrijk 1968” door Clare Doyle. Boek uitgegeven in 2008 en met de huidige beweging in Frankrijk opnieuw actueel. 92 pagina’s, 5 euro (verzendkosten inbegrepen)

Stort op rekeningnummer BE 48 0013 9075 9627 van Socialist Press met vermelding van de titel van het boek en we sturen het je meteen op.

Delen:
Printen:

Steun ons: plaats uw boodschap in onze mei-editie!

Voorpagina van De Linkse Socialist

Uw boodschap in onze mei-editie