Werk mee aan de campagne van LSP in jouw school!

Ga zoveel mogelijk in discussie

Het is belanrijk dat er in je school of klas een klimaat wordt gecreëerd waar over politiek gediscussieerd kan worden. Dit kan je doen door enerzijds individuele discussies aan te gaan met je klasgenoten of andere scholieren. Een handige manier hiervoor zijn de peterslijsten. LSP moet immers 5000 handtekeningen ophalen om deel te mogen nemen aan de verkiezingen. Iedereen die voor 13 juni achttien wordt kan zo een peterslijst tekenen. Ook de Verzetskrant is een handig hulpmiddel om de discussie met andere scholieren aan te gaan, aan de hand van de artikels kan je discussie uitlokken.

Anderzijds kan je in de klas in discussie gaan, zo kan je constant de fouten van dit politieke systeem aanhalen. Bijvoorbeeld door tijdens wetenschapsvakken zoals fysica, aan te halen dat de wetenschap niet onafhankelijk is, maar op dit moment ten dienste staat van de bedrijfswereld. Je kan protesteren tegen de aanwezigheid van (verdoken) reclame op je school. Of speel in op de situatie van je leerkracht, die binnenkort misschien stage kan gaan doen in de bedrijfswereld. Er zijn aanleidingen genoeg om in discussie te treden. Laat je vooral niet afschrikken, eens op je gezicht gaan tijdens een discussie is geen ramp. Hieruit kan je leren en jezelf oefenen in de discussie.

Organiseer een debat of meeting

Organiseer samen met Internationaal Verzet een debat op jou school. Op deze manier kan je je school laten kennismaken met de standpunten van LSP. Op een debat waar ook LSP aanwezig is, kan de neoliberale afbraakpolitiek van de traditionele partijen ontmaskerd worden en zal er een echte oppositie aanwezig zijn. Wanneer er al een debat wordt georganiseerd op je school, pleit er dan voor dat LSP kan deelnemen aan het debat. Lukt dit niet kan je een actie doen op je school of bereid je alleszins goed voor om in discussie te gaan met de zakkenvullers. Wanneer het Vlaams Blok wel is uitgenodigd, kan je hier een actie tegen doen. Een school kan geen forum voor fascisten zijn! Een andere optie is het organiseren van een meeting waarop LSP de kans krijgt om haar standpunt te komen verdedigen. Dit is zeker interessant wanneer er een debat op je school wordt georganiseerd waarop LSP niet is uitgenodigd. Je kan ons steeds contacteren voor peterslijsten, verzetskranten, pamfletten, of andere hulp.

Delen:
Printen:
Voorpagina van De Linkse Socialist