Woedende cipiers betogen in Brussel

cipierseslaves

Vandaag betoogden woedende cipiers door Brussel. Ze kregen daarbij steun van personeel uit andere sectoren. De enorme woede is niet verrassend, er wordt al jarenlang niets gedaan aan de overbevolking in de gevangenissen en het gebrek aan personeel. En dan stelt de regering voor om met nog minder personeel te werken.

De minister beweert altijd dat hij wil onderhandelen, maar hij legt niets op tafel. De investeringen in justitie zijn beperkt en de druk in de gevangenissen komt steeds op de cipiers terecht. De regering spreekt nu over de voorwaarden waaronder de gevangenen vastzitten, maar ze weet dit al jaren en heeft er niets aan gedaan. De omstandigheden van de gevangenen worden nu gebruikt om de staking te breken door het leger zogezegd op ‘humanitaire missie’ in de gevangenissen in te zetten.

Als het aankomt op de roep naar meer middelen, dan horen we de regering niet meer. Alle sectoren worden geconfronteerd met tekorten. We zullen samen moeten strijden om deze regering en het besparingsbeleid weg te krijgen. Het actieplan van de vakbonden biedt kansen om specifieke en algemene eisen te bundelen in een krachtige beweging waarmee we die val van de regering effectief kunnen realiseren.

VIDEO vanop de protestactie met Eric Byl van LSP die eerst in het Frans en dan in het Nederlands spreekt:

Delen:
Printen:
Voorpagina van De Linkse Socialist