LSP-Nieuws. In en om de partij

In deze rubriek brengen we nieuws vanuit LSP zelf. We willen plaats bieden voor korte verslagen van acties, campagnemomenten,… Er worden aankondigingen gedaan of verslagen gegeven van bijeenkomsten. Nieuwe leden kunnen uitleggen waarom ze lid geworden zijn (en waarom jij dat ook moet doen).


Sociale verkiezingen

De eerste resultaten van onze leden die aan de sociale verkiezingen deelnamen zijn uitstekend met een pak extra verkozenen die klaar staan om op de werkvloer met een strijdbaar syndicalisme een krachtsverhouding uit te bouwen tegen zowel de eigen werkgever als de politieke spreekbuis van de werkgevers, met name de rechtse regering.

We feliciteren alle leden en sympathisanten van LSP die kandidaat waren met hun campagne en resultaten. Veel tijd voor rust na de campagne zal er niet zijn, de opbouw naar 24 mei laat niet op zich wachten.


Voorbereiding actieplan

Aan de interprofessionele ABVV-meeting in Antwerpen
Aan de interprofessionele ABVV-meeting in Antwerpen

De afgelopen week waren er de eerste interprofessionele vergaderingen van het ABVV om het actieplan voor te bereiden en het campagnemateriaal te verdelen. In Antwerpen was er een goede aanwezigheid met ook wel kritische opmerkingen en vragen vanuit de zaal, onder meer over de vraag of we zullen doorgaan tot de val van de regering en hoe we ons alternatief scherper kunnen omschrijven. Er was een specifiek LSP-pamflet voor deze bijeenkomst. We zullen dit pamflet verder aanpassen voor andere regionale meetings van het ABVV deze week.

Afdelingen kunnen best ook de discussie over de regeringsmaatregelen en het verzet ertegen voeren. Doorheen dit actieplan willen we ook zoveel mogelijk leden en sympathisanten betrekken. Om dit te kunnen doen, moeten we met alle afdelingen goed voorbereid zijn.

Ons materiaal zal aangepast worden op het ritme van de beweging. Onze junikrant vertrekt meteen na de betoging van 24 mei naar de drukker, we hopen tegen de betoging van 31 mei (betoging openbare diensten) uit te komen. Voor de stakingsdag van 24 juni zullen we wellicht een extra bijlage voorzien op de reguliere junikrant. Onze zomerkrant zal een evaluatie van de staking van 24 juni brengen.


Zomerkamp

De inschrijvingen voor ons zomerkamp lopen ondertussen goed binnen, maar we hebben nog plaats. Ook voor jou is er plaats. Schrijf je vandaag nog in voor ons zomerkamp begin juli!

-> meer info: http://www.actieflinks.be/2016/05/zomerkamp-2016-van-1-6-juli-in-genk/


Pride

Gisteren was LSP aanwezig op de Pride. We hadden een stand. Hieronder enkele foto’s:

pride3

pride2

pride1

 

 

Delen:
Printen:

Steun ons: plaats uw boodschap in onze mei-editie!

Voorpagina van De Linkse Socialist

Uw boodschap in onze mei-editie