LSP-Nieuws. In en om de partij

In deze rubriek brengen we nieuws vanuit LSP zelf. We willen plaats bieden voor korte verslagen van acties, campagnemomenten,… Er worden aankondigingen gedaan of verslagen gegeven van bijeenkomsten. Nieuwe leden kunnen uitleggen waarom ze lid geworden zijn (en waarom jij dat ook moet doen).


Socialisme 2016

26344999475_0701cc74e5_zHet was een geslaagde editie van Socialisme 2016 met tal van interessante meetings en commissies. Vrijwilligers zorgden er ook voor dat alles vlot verliep, van het onthaal tot de broodjes, de stand en de opruim van de lokalen. Met de boekenstand haalden we 612 euro op, vooral onze eigen boeken van marxisme.be zorgden daarvoor. Deze boeken waren goed voor ongeveer 300 euro van de inkomsten. Verder verkochten we twee abonnementen op ons maandblad en waren er nog enkele beloften van doorlopende opdrachten voor onze krant. Twee nieuwe leden sloten ter plaatse aan door hun eerste ledenbijdrage te betalen. Enkele anderen beloofden om lid te worden.



Meigroeten: laatste kans!

Morgen willen we zo goed als alle meigroeten voor onze krant binnen hebben. Er wordt heel de week aan onze krant gewerkt zodat we zondagavond naar de drukker kunnen om zeker op tijd te zijn voor 1 mei. De voorbije dagen stroomden de meigroeten al vlot binnen, maar de laatste inspanningen vormen natuurlijk de kroon op het werk. Zo haalden Antwerpse leden gisteravond onder bevriende voetbalsupporters geld op voor een meigroet, dit jaar nog een meigroet van tweede klasse maar volgend jaar… Vakbondsmilitanten en delegaties die een meigroet willen plaatsen maar dit nog niet deden, kunnen het dinsdag aan onze stand op het Muntplein meteen regelen.


Acties deze week

Opmerkelijk nieuws deze week: na alle hysterische anti-vakbondspropaganda in zowat alle gevestigde media blijft een overgrote meerderheid van de Belgische bevolking, ook in Vlaanderen, ervan overtuigd dat de vakbonden bijdragen aan de strijd voor sociale rechtvaardigheid. Een grote meerderheid wil niet dat aan het stakingsrecht wordt geraakt. De peiling werd uitgevoerd in de eerste maanden van 2015, na het eerste actieplan. Het bevestigt het potentieel voor acties van de arbeidersbeweging.

Deze week zijn er opnieuw enkele belangrijke afspraken. Voorlopig ging er veel aandacht naar de sociale verkiezingen, niet alleen naar de inhoudelijke campagne maar ook de gadgets en zo die vanuit de politieke verkiezingen naar de sociale verkiezingen overwaaien. Honderden strijdbare syndicalisten proberen zich daar niet toe te beperken en voeren ook inhoudelijke campagnes, de regeringsbeslissingen bevestigen het belang daarvan. Ook tientallen LSP-leden nemen aan de sociale verkiezingen deel.

Dinsdag en woensdag zijn er militantenconcentraties van respectief ABVV en ACV – spijtig genoeg niet samen op dezelfde dag. Het ongenoegen over de langere werkweek door het opvoeren van de flexibiliteit, de nieuwe extra taksen en de aanval op de pensioenen in de publieke sector is groot. Op 26 april volgt zelfs een staking van de federale ambtenaren.

LSP zal op de militantenconcentraties aanwezig zijn. We zullen er ons standpunt verspreiden met een pamflet dat oproept tot een tweede actieplan om Michel I en het besparingsbeleid weg te staken. We zullen tevens onze krant verspreiden. Wie wil helpen aan onze interventie, kan dit laten weten via info@socialisme.be.

Delen:
Printen:

Steun ons: plaats uw boodschap in onze mei-editie!

Voorpagina van De Linkse Socialist

Uw boodschap in onze mei-editie