danielWe hebben de trieste melding van het overlijden van onze kameraad Daniel Borremans die overleed na een tragische val. We betuigen ons medeleven aan zijn familie en naasten, in het bijzonder aan zijn echtgenote en zijn zoon.

LSP Charleroi

Daniel sloot in de loop van 2013 bij LSP aan. Hij heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de afdeling in Charleroi die toen pas opgezet was. Zijn opmerkingen en kritieken waren steeds recht voor de raap. Het hielp ons om aspecten van onze werking verder op punt te stellen. Zijn persoonlijke betrokkenheid in het verenigingsleven van Charleroi en zijn grote openheid versterkten de volledige afdeling, net zoals zijn oprechtheid, menselijkheid en levensplezier.

Wie hem kende, weet dat Daniel een sterk karakter had. Maar ook dat hij iemand was die op zoek ging naar geluk, voor zichzelf maar ook voor alle anderen. Hij was een van die mensen die een klein ogenblikje van dagelijks geluk kon delen. Gewoon door er te zijn, een moment te delen, maar ook met allerhande kleine attenties, een gedachte, een glimlach of zijn ontroerende foto’s van vogels en katten op Facebook bij zijn beruchte dagelijkse ‘goeieavond’ en ‘goedemorgen’.

Daniel was vol van de strijd voor sociale rechtvaardigheid. Hij had soms zijn momenten van twijfel, maar wist steeds dat een andere wereld mogelijk was. Hij miste geen kans om deel te nemen aan een vergadering of meeting van de ene of andere organisatie, zowel politieke als syndicale organisaties. Veel linkse activisten kenden hem en gingen met hem in discussie. Op veel vergaderingen en discussies maar ook op tal van acties zal er in de komende periode een lege plaats overblijven.

Zijn kameraden missen hem en zullen hem altijd herinneren. Wie hem gekend heeft en een laatste eerbetoon wil brengen kan dit in het funerarium Renard in Monceau-sur-Sambre (naast de kerk) op zaterdag tussen 14 en 16u en maandag van 17 tot 19u. Woensdag is er een afscheidsceremonie vanaf 10u in het funerarium gevolgd door crematie in het crematorium van Gilly rond 11u.