LSP-Nieuws. In en om de partij

In deze rubriek brengen we nieuws vanuit LSP zelf. We willen plaats bieden voor korte verslagen van acties, campagnemomenten,… Er worden aankondigingen gedaan of verslagen gegeven van bijeenkomsten. Nieuwe leden kunnen uitleggen waarom ze lid geworden zijn (en waarom jij dat ook moet doen).


Sterke solidariteitsmars in Leuven

Er waren deze week verschillende betogingen. Wij legden nadruk op de solidarititeitsmars in Leuven, een protest tegen de jaarlijkse optocht van de extreemrechtse studenten van NSV die dit jaar probeerden in te spelen op de groeiende angst voor vluchtelingen en de toename van racisme. De solidariteitsmars was groter dan verwacht met ook heel wat nieuwe jonge gezichten. Onze militanten haalden tijdens de optocht heel wat steun op, ongeveer 140 euro met badges en stickers. We verkochten ook 16 exemplaren van ons maandblad. Na dit succes willen we nagaan of het mogelijk is om ook bij de volgende actie van extreemrechts, op 16 april in Lommel, een solidariteitsactie te houden.

leuven


Lessen van het verzet tegen die vorige rechtse regering

In Luik hield onze afdeling woensdag een open afdelingsvergadering over de lessen van de strijd in de jaren 1980 tegen de regeringen Martens-Gol, die vorige rechtse regeringen. Er werd gesproken door Dominique Vrancken die destijds delegee was bij Uni-Royal en door Eric Byl, de verantwoordelijke voor het syndicale werk van LSP en actief in de arbeidersstrijd sinds begin jaren 1980.  Het werd een leerrijke discussie die interessant was voor jong en oud.

luik1


Lokale nieuwsbrief LSP-Keerbergen

Er komt een nieuwe lokale nieuwsbrief van LSP-Keerbergen uit. Dit pamflet wordt in de gemeente verspreid en handelt vooral over de lokale politiek. Zo is er deze keer aandacht voor de ondemocratische werking van het gemeentebestuur dat elke kritiek de mond probeert te snoeren terwijl het een asociaal beleid voert.

De afdeling in Keerbergen plant enkele publieke bijeenkomsten. Op 22 april over de Amerikaanse presidentsverkiezingen en de campagne van Bernie Sanders. Op 27 mei is er een meeting over de vluchtelingencrisis. Een maand later, op 25 juni, is er de jaarlijkse BBQ van LSP-Keerbergen. Noteer dit nu alvast in je agenda!

-> PDF van de nieuwsbrief van LSP-Keerbergen

 

 

 

Delen:
Printen:

Steun ons: plaats uw boodschap in onze mei-editie!

Voorpagina van De Linkse Socialist

Uw boodschap in onze mei-editie