Vandaag voerde de vakbond BBTK een protestactie aan de aandeelhoudersvergadering van Delhaize. Een 70-tal militanten van Delhaize en Albert Heijn verzamelden er om te protesteren tegen de onzekerheid voor de 400 medewerkers van Albert Heijn in de te verkopen winkels en ook tegen de extreme premie die topman Frans Muller zichzelf toeëigende, een premie van maar liefst 1,5 miljoen euro.

De aandeelhouders kregen van de vakbondsmilitanten een ‘cheque’ van 1,5 miljoen euro met op de achterkant kort enkele pijnpunten. Een kleine delegatie werd ontvangen door een bestuurslid van de Delhaize-groep. Hier kregen ze enkel te horen dat het personeel over de fusie zou gehoord worden. En ook dat de bonus nodig is omdat Muller zou blijven, dat de verhoging van de dividenden voor de aandeelhouders er kwam omdat het goed gaat met het bedrijf en dat dit allemaal logisch is. Dat het personeel hiervoor opdraait, komt bij deze mensen zelf niet op.

De actie buiten was strijdvaardig, er werden banden gesmeed tussen delegees van Albert Heijn en Delhaize. Er is immers een besef dat we deze strijd enkel samen kunnen winnen.

Na de actie spraken we met een BBTK-militant van Albert Heijn. Hieronder een videoweergave hiervan gevolgd door enkele foto’s.

-> Lees ook ons eerder artikel: Fusie Delhaize en Ahold: miljoenen voor aandeelhouders, meer dan 400 mensen in onzekerheid

delhaize1

delhaize3

delhaize2