Home / Partijnieuws / LSP Nieuws / LSP-Nieuws. In en om de partij

LSP-Nieuws. In en om de partij

In deze rubriek brengen we nieuws vanuit LSP zelf. We willen plaats bieden voor korte verslagen van acties, campagnemomenten,… Er worden aankondigingen gedaan of verslagen gegeven van bijeenkomsten. Nieuwe leden kunnen uitleggen waarom ze lid geworden zijn (en waarom jij dat ook moet doen).

Geslaagde vrouwendag

vrouwendag2Afgelopen weekend waren er verschillende activiteiten in het kader van de internationale vrouwendag. We kozen er net als vorig jaar voor om een nationale vormingsdag te houden. Deze vond plaats op zaterdag en werd druk bijgewoond. Er waren een honderdtal aanwezigen. We haalden steun op met een vrijwillige bijdrage aan de inkom en nog eens 200 euro met een middagmaal voorzien door leden uit Henegouwen en Namen.

Een dag later waren we op de betoging van het vrouwencomité van de mensen-zonder-papieren. Daar verkochten we omwille van de regen slechts een tiental exemplaren van onze krant. We maakten wel twee nieuwe abonnementen, ook op de vormingsdag maakten we drie nieuwe abonnementen. Met badges en steunkaarten haalden we op de betoging van 6 maart ook nog eens ongeveer 80 euro op.

Op Socialisme 2016, onze nationale infodag op 9 april, is er eveneens een discussie over vrouwenrechten voorzien. Anja Deschoemacker spreekt dan in een commissie met als thema: “Is religie het belangrijkste obstakel voor de bevrijding van de vrouw?”.

Bestel nu je plaats op Socialisme 2016!

We zijn volop bezig met de verspreiding van de aankondiging voor Socialisme 2016 en hebben voorverkoopkaarten. Op de vrouwendag van 5 maart werden er alvast 24 inkomkaarten verkocht. Onze doelstelling om in de eerste week 60 inkomkaarten te verkopen, is behaald. We zaten gisteren op 62. Deze kaarten worden via de LSP-afdelingen verkocht, maar je kan ook via de bank overschrijven en dan ligt je kaart klaar aan de inkom op de dag zelf. De prijs is 7 euro voor werkenden, 5 euro sociaal tarief (studenten, scholieren, uitkeringstrekkers, …).  Stort op BE69 0012 2603 9378 van LSP met vermelding ‘Socialisme 2016.’

Donderdag betoging in Leuven! 

Maart is traditiegetrouw een betogingsmaand. Aan acties ontbreekt het niet. Toch willen we nadruk leggen op de betoging van komende donderdag in Leuven. Dan willen de extreemrechtse studenten van NSV betogen in de studentenstad. Er is een tegenactie opgezet in de vorm van een Solidariteitsmars door Gastvrij Leuven. Eerder probeerde NSV een meeting van de Actief Linkse Studenten aan de Leuvense universiteit te provoceren. Ook elders probeert extreemrechts in het offensief te gaan. Het is belangrijk om dit meteen te stoppen door te mobiliseren en ons verzet te versterken. Na de eerdere geslaagde betogingen in Gent en Zeebrugge, volgt nu Leuven. Afspraak om 19u30 aan het Martelarenplein in Leuven (vlak voor het station). Let op: de vertrekplaats is enkele keren aangepast, uiteindelijk is een parkoers vertrekkend van het Martelarenplein goedgekeurd.

Andere belangrijke betogingen deze week zijn die tegen politierepressie op dinsdag en de Grote Parade van Hart boven Hard op zondag. Vrijdagavond is er in Brussel een vakbondsmeeting over de verdediging van onze syndicale rechten. En maandag is er een actie tegen de arrestatie van een woordvoerder van de mensen-zonder-papieren alsook een actie van vakbondsmilitanten van Delhaize en Albert Heijn.

gastvrijleuvenstation