LSP-Nieuws. In en om de partij

In deze rubriek brengen we nieuws vanuit LSP zelf. We willen plaats bieden voor korte verslagen van acties, campagnemomenten,… Er worden aankondigingen gedaan of verslagen gegeven van bijeenkomsten. Nieuwe leden kunnen uitleggen waarom ze lid geworden zijn (en waarom jij dat ook moet doen).


Klimaatmars in Oostende

Er was veel volk op de klimaatmars in Oostende afgelopen weekend. Dit bevestigt het belang van dit thema en de mogelijkheden van mobilisatie errond. Wij vonden het alvast goed dat de organisatoren van Climate Express er alles aan deden om een alternatief te vinden op de verboden betogingen in Parijs en Brussel. Door op 6 december in Oostende te betogen, werd duidelijk dat een groeiende laag zich zorgen maakt over de klimaatverandering en bereid is om daarrond op straat te komen. Met onze jongerenwerking hebben we ons de afgelopen maanden rond klimaat ingezet en bijgevolg waren we voorbereid op deze beweging.

Op de betoging in Oostende vormden we een jongerengroep met enkele tientallen scholieren en studenten. We hadden ook verkopers van ons maandblad en van badges. Er werden 76 exemplaren van ons maandblad verkocht. Michael uit Gent was topverkoper met 27 exemplaren, Max uit Bergen volgde met 18 kranten. Emily uit Namen haalde 77 euro strijdfonds op met badges, Brune uit Brussel was goed voor 60 euro en Pierre uit Namen 58 euro. Alles samen haalden we 350 euro steun op.

22953699144_4cf951a60c_z


Internationale solidariteitsdag in Antwerpen

22942170483_8e680735f2_kTerwijl de klimaatmars door Oostende trok, was er in Antwerpen een infodag van Blokbuster en Steunpunt Antifascisme over internationale solidariteit. We ondersteunden dit initiatief en waren met LSP aanwezig, onder meer met een stand.

Een dag eerder waren we ook aanwezig op een Koerdisch feest in Antwerpen. Daar maakten we de infodag van 6 december bekend en haalden we 61 euro steun op.

Op de twee dagen verkochten we een tiental boeken en evenveel kranten. De infodag haalde het nieuws in Pakistan.


Oudjaar!

Zoals vorige jaren organiseren de Brusselse en Brabantse afdelingen van LSP op 31 december opnieuw een strijdbaar, gezellig, feestelijk en betaalbaar oudejaarsfeest. De volledige opbrengst zal dienen voor het financieren van de campagnes van onze partij. Inschrijven en betalen kan bij Ammar voor 28 december op 0478/40.16.09 of via mail ammar.berro@hotmail.com. Storten kan op de rekening BE18 0014 9478 6265 met de mededeling “31/12” gevolgd door je naam. Het feest vindt plaats in zaal Randstad, Hovenierstraat 45 1080 Molenbeek.

MENU ter herdenking van de strijd in 2015 :

  • Oxi-griekse mezze
  • Tajine van gevlucht lam, rozijnen en amandelen
  • American Sawant Pie
  • Cheeseboard
  • Koffie & Truffels

Prijs: 25 euro voor loontrekkenden, 17 euro voor niet-loontrekkenden. Aan de deur wordt 5 euro extra betaald. Kinderen jongeren dan 12 jaar betalen 5 euro. Babysit is mogelijk.


Boekvoorstelling ‘Verdedig het stakingsrecht’

Afgelopen donderdag werd het boek ‘Verdedig het stakingsrecht’ in Antwerpen voorgesteld. Verschillende syndicalisten verspreiden het boek in hun omgeving, zo verkocht een spoorman al 21 exemplaren van het boekje. Bij het spoor is de discussie over stakingsrecht natuurlijk erg actueel.

Komende dinsdag wordt het boek in Gent voorgesteld, facebook evenement.

Op vrijdag 8 januari volgt een voorstelling in Keerbergen: Facebook evenement.

Delen:
Printen:

Steun ons: plaats uw boodschap in onze mei-editie!

Voorpagina van De Linkse Socialist

Uw boodschap in onze mei-editie