Vlaams Belang over VW: “Een bedrijf is geen liefdadigheidinstelling”

Het Vlaams Belang had heel wat tijd nodig om naar buiten te komen met een standpunt over de mogelijke ontslagen bij Volkswagen in Vorst. Er is blijkbaar een reden voor, want het VB blijkt niet bepaald aan de kant van de arbeiders en hun gezinnen te staan. “Een bedrijf is geen liefdadigheidsinstelling, waar de hoofdzetel ook gelegen mag zijn en denkt altijd in termen van rendabiliteit”, aldus het VB.

Het VB probeert met die uitspraak in te gaan tegen de beschuldigingen van “nationalisme” bij de Duitse vakbonden en directie. Een sociaal bloedbad verbinden met nationalisme, kan uiteraard niet voor het nationalistische VB. “Dat is goed om wat stoom af te blazen, maar is het niet wat al te gemakkelijk?”

Neen, voor het VB ligt de schuld niet bij de directie. Het zijn de arbeiders zelf die een probleem vormen, want werkgevers in dit land zouden af te rekenen hebben met “waanzinnige loonlasten”. En dat is de schuld van de regering die onvoldoende maatregelen heeft genomen. In de strijd tegen de “loonhandicap tegenover onze buurlanden” bleven “structurele en gedurfde maatregelen uit”.

Wat stelt het Vlaams Belang hier eigenlijk voor? Dat er nog harder ingehakt wordt op onze lonen om zo beter de concurrentie met de buurlanden te kunnen aangaan? Welke “structurele” en “gedurfde” maatregelen wil de partij? De retoriek van het Vlaams Belang doet wat denken aan de looneisen van pakweg Unizo of het VBO waar ook telkens opnieuw gedurfde maatregelen worden geëist om de cadeau’s aan het patronaat te vergroten. Het patronaat is immers geen liefdadigheidsinstelling.

Het Vlaams Belang wil blijkbaar aantonen dat het wel degelijk opkomt voor het Patronaal Belang.

Delen:
Printen:
Voorpagina van De Linkse Socialist