LSP-Nieuws. In en om de partij

In deze rubriek brengen we nieuws vanuit LSP zelf. We willen plaats bieden voor korte verslagen van acties, campagnemomenten,… Er worden aankondigingen gedaan of verslagen gegeven van bijeenkomsten. Nieuwe leden kunnen uitleggen waarom ze lid geworden zijn (en waarom jij dat ook moet doen).


Abonnementencampagne van ‘De Linkse Socialist’

De gevestigde media verliezen snel aan geloofwaardigheid. Komt dit enkel door de digitale media? Ook daar stelt zich hetzelfde probleem. De dominante ideeën die centraal staan in de traditionele media worden steeds meer in vraag gesteld. Dat ondermijnt meteen ook de autoriteit van die media.

door Boris Malarme

Ondanks de angstcampagne stemden 61,5% van de Grieken “neen” in het referendum over het besparingsbeleid in juli. Tsipras ging nadien over naar het andere kamp. In de gevestigde media werd de ‘extreemlinkse rebel’ plots een ‘waardige en verantwoordelijke leider’. Tijdens de syndicale acties eind 2014 zagen we ook bij ons een aanval in de regel door de gevestigde media. Er kwamen in die media amper stemmen tegen de besparingen of voorstanders van het sociale verzet en van een belasting op grote vermogens aan bod.

Onze krant is anders. We speelden een rol door argumenten aan te reiken tegen de patronale voorstellen. We trokken in elke fase van de beweging lessen om de volgende stappen voor te bereiden. We benadrukten de beste tradities van de arbeidersbeweging, van stakingspiketten tot personeelsvergaderingen. En we droegen bij aan de discussie over het politieke alternatief dat nodig is.

In een context van verzet en zoektocht naar een alternatief nam het aantal abonnementen op deze krant toe. Nu willen we een volgende kaap nemen en voeren we een campagne om 135 nieuwe abonnementen op drie maanden tijd te maken. We willen vooral onder vakbondsmilitanten, jongeren en sympathisanten naar nieuwe abonnees zoeken. In de eerste drie weken maakten we er alvast een 40-tal nieuwe.

Syndicalisten die vorig jaar een abonnement namen, vragen we om dit abonnement te hernieuwen, bijvoorbeeld met een maandelijkse doorlopende opdracht van 2 euro en indien mogelijk iets meer. Dat zou de ontwikkeling van onze media versterken. We willen onze krant ook populariseren onder de nieuwe generaties. We koppelen de mogelijkheid van een proefabonnement van drie nummers aan het lidmaatschap van de Actief Linkse Studenten (5 euro).

Onze dagelijks geactualiseerde website en onze wekelijkse nieuwsbrief via email lezen, volstaat niet. We willen uiteraard wel verder investeren in onze site en in nieuwe media. Maar los van het feit dat dit toegang tot internet vereist waarbij bedrijven een grote controle hebben op de verspreiding van artikels, is er ook gewoon nood aan geschreven media. Dit maakt immers discussies op straat, op de werkplaats of in de scholen mogelijk. Het laat ons toe om in gesprek te gaan met mensen die ons nog niet kennen. Onze krant is ook een instrument om onze activiteiten te organiseren en het is vormend voor leden en sympathisanten. De keuze van artikels en thema’s in onze krant is er tenslotte op gericht om een rode draad van onze analyses en belangrijkste voorstellen te bieden.

Tarieven voor abonnementen:

  • Proef: 3 nummers voor 5 euro of 6 nummers voor 10 euro
  • 12 nummers: 20 euro
  • 12 nummers (steunabo): 30 / 50 euro
  • Doorlopende opdracht: 2 euro per maand (steun 5/maand)

Stort op rekeningnummer: BE 48 0013 9075 9627 van ‘Socialist Press’.


Goede openingsmeeting in Gent…

Donderdagavond hielden de Actief Linkse Studenten in Gent hun openingsmeeting. Er waren 35 aanwezigen waaronder een pak nieuwe gezichten. In de campagne naar de meeting werden bovendien  veel goede contacten opgedaan. Volgende week is er een nieuwe ALS-meeting, nu over de vluchtelingencrisis. Daar zal onder meer gesproken worden door een vluchteling van Tamil afkomst die ook actief is als LSP-lid. Afspraak op donderdag om 19u30 in de Blandijn.

… en in Brussel

Aan de ULB was de openingsmeeting al op 17 september. Ook daar was er een goede opkomst en was er een levendige meeting die volledig in het teken van de komende protestacties stond. Met sprekers die actief zijn op syndicaal vlak, rond vluchtelingenrechten en de jongerenacties voor klimaat en tegen racisme, werd een beeld gegeven van onze werkingsterreinen en werden stappen gezet om beter voorbereid te zijn op de acties van de komende weken.

EGA_ULB


Meeting in Charleroi

Gisteren hield LSP in Charleroi een meeting over het verzet tegen de asociale regering-Michel. Er werd ingegaan op de ervaringen met het vorige actieplan en vooruitgekeken naar de sociale strijd van de komende maanden.

charleroi


Strijdfonds: nog een laatste inspanning!

Op enkele dagen van het einde van het derde kwartaal van 2015 staan we dicht bij het behalen van onze doelstelling om 11.000 euro financiële steun op te halen. In september haalden we onder meer grote bijdragen op met geslaagde BBQ’s in Gent met een 70-tal aanwezigen en in Keerbergen met een 60-tal aanwezigen. We haalden op straat ook steun op, onder meer met de jongerencampagnes rond milieu of tegen racisme. Hieronder de cijfers van het derde kwartaal. Steun onze werking, doe een bijdrage aan ons strijdfonds.  Dat kan ook in de vorm van een maandelijkse bijdrage. Vanaf 2 euro per maand sturen we ook onze krant op. Stort op BE69 0012 2603 9378 van LSP met vermelding ‘steun’.

Cijfers voor het derde kwartaal:

  • Henegouwen en Namen: 208%
  • Vlaams Brabant en Limburg: 109%
  • Luik en Luxemburg: 80%
  • Oost- en West-Vlaanderen: 71%
  • Brussel en Waals Brabant: 47%
  • Antwerpen: 42%
  • Nationaal: 236%
  • TOTAAL: 10.301,51 euro of 94% van onze doelstelling

Onze septemberkrant online

Momenteel werken we aan de oktobereditie van ‘De Linkse Socialist’. Die komt volgende vrijdagavond van de drukker en vertrekt dan op maandag 5 oktober naar de abonnees. Om op onze oktoberkrant voorbereid te zijn, is het nuttig om de septembereditie te lezen:

Delen:
Printen:

Steun ons: plaats uw boodschap in onze mei-editie!

Voorpagina van De Linkse Socialist

Uw boodschap in onze mei-editie