Stem bewust voor LSP

Onze verkiezingscampagne was niet in eerste instantie gericht op het behalen van veel stemmen. Eerst en vooral wilden we onze partij versterken en verder campagne voeren rond de noodzaak van een breed politiek alternatief in de vorm van het Comité voor een Andere Politiek. Toch willen we vandaag al onze lezers uit Gent, Antwerpen, Mechelen, Keerbergen, Elsene, Schaarbeek, St Gillis, Waver, Luik en Bergen oproepen om een bewuste stem voor LSP uit te brengen. Als je stemt voor iets wat je niet wil, kan je dat krijgen. Waarom dan niet stemmen voor iets wat je wel wil?

Onze verkiezingscampagne is al vrij goed geslaagd. Overal kwamen we nieuwe geïnteresseerden tegen die willen meebouwen aan onze partij. Het succes van onze verkiezingscampagne zal echter ook bepaald worden door de conferentie van Een Andere Politiek op 28 oktober. Daar willen we zoveel mogelijk aanwezigen op krijgen en tijdens de verkiezingscampagne hebben we er heel wat aandacht aan gegeven.

Op straat kregen we vooral te maken met een afkeer tegenover politiek in het algemeen. Het jarenlange neoliberale beleid en de apolitieke campagne van alle traditionele partijen leidt tot een begrijpelijke afkeer onder bredere lagen. Aan de oppervlakte zijn deze verkiezingen een populariteitstest voor verschillende koppen. LSP kan met een beperkte campagne dat beeld natuurlijk niet omkeren. Onder een beperkte laag proberen we dat evenwel toch te doen.

Wij maken van de periode van de gemeenteraadsverkiezingen gebruik om te discussiëren over politiek. Maar dan geen politiek zoals die van de traditionele partijen waar perceptie en imago centraal staan om te verbergen hoe een beleid wordt gevoerd dat niet in het belang is van de arbeiders en hun gezinnen. Wij staan voor een ander soort politiek: discussie over wat de behoeften van de arbeiders en hun gezinnen zijn en een actieve verdediging van onze belangen. Politiek betekent voor ons het opnemen van campagnes, ondersteunen van stakingspiketten, ondersteunen van strijdbare syndicalisten in hun dagelijkse strijd, organiseren en vormen van jongeren,…

Waarom roepen we op om vandaag voor LSP te stemmen? Omdat LSP actief deelneemt aan strijdbewegingen, niet enkel met een aanwezigheid maar ook met een programma om stappen vooruit te zetten. Omdat LSP zowat de enige kracht is die naar buiten komt met de noodzaak van een socialistisch alternatief. Omdat LSP een belangrijke bijdrage wil leveren in de uitbouw van een breder politiek alternatief in de vorm van het comité voor een andere politiek.

Redenen genoeg voor een bewuste stem voor de linkse socialisten. Maar we vragen niet enkel een stem, waarom zou je niet zelf actief worden en een rol spelen in het uitwerken van verspreiden van linkse socialistische standpunten? Wij vragen onze kiezers en sympathisanten niet om alternatieven van ons aan te nemen. Neen, we vragen om samen met ons socialistische alternatieven uit te werken en op te bouwen. Blijf niet aan de kant staan en vervoeg de LSP!

Delen:
Printen:
Voorpagina van De Linkse Socialist