LSP-Nieuws. In en om de partij

In deze rubriek brengen we nieuws vanuit LSP zelf. We willen plaats bieden voor korte verslagen van acties, campagnemomenten,… Er worden aankondigingen gedaan of verslagen gegeven van bijeenkomsten. Nieuwe leden kunnen uitleggen waarom ze lid geworden zijn (en waarom jij dat ook moet doen).



Zomerritme op socialisme.be

Op socialisme.be onderbreken we onze publicatie niet tijdens de zomer, maar het ritme gaat wat naar beneden. We publiceren dagelijks minstens één artikel, naargelang de actualiteit meer. Vaste rubrieken als het kort nieuws op zaterdag en het partijnieuws op zondag verschijnen om de twee weken.



Aan de festivals

De afgelopen dagen trokken militanten naar verschillende festivals. Sfinks viel een beetje in het water door het slechte weer, maar met een ploeg haalden we toch ongeveer 75 euro steun op voor onze campagnes. Op Reggae Geel kregen we goede reacties en werd heel wat steun op gehaald. Op het festival Esperanzah in Namen werden alle records gebroken. Daar haalden onze militanten meer dan 1.000 euro steun op en verkochten ze 22 kranten.


Marxisme voor A

Marxisme voor A in 2013 (op Linkeroever)
Marxisme voor A in 2013 (op Linkeroever)

Op zaterdag 15 augustus organiseert de Linkse Socialistische Partij Antwerpen in samenwerking met de Actief Linkse Studenten en Scholieren een dag vol discussie en ontspanning: Marxisme voor A.

Marxisme voor A zal plaats hebben in Ekeren. We beginnen om 13u00 met de eerste commissie en eindigen de dag met een fuif waar DJ Tine het beste van zichzelf zal geven!!! Afgezien van de BBQ is de dag gratis.

De BBQ kost 8 euro voor niet-werkenden en 12 euro voor werkenden. Drank is te verkrijgen aan democratische prijzen. Wil je jezelf inschrijven? Mail dan naar antwerpen@socialisme.be of bel 0474 80 59 16.

Er is mogelijkheid tot overnachting als je zelf voor slaapmat en –zak zorgt.

Hieronder vind je een programma met een kort woordje uitleg.

13u00 – 15u30:
– Planeconomie vs Markteconomie
De globale markteconomie heeft sinds 2007 te kampen met één van de zwaarste crisissen ooit. 8 jaar later lijkt het eind aan de tunnel nog niet in zicht. Bovendien bedreigt de nakende klimaatcatastrofe de moderne maatschappij in haar bestaan. Biedt een planeconomie een uitweg? Wat met de bureaucratische nachtmerries in het voormalige Oostblok? Hoe ziet zo’n alternatief eruit?

– Mens en milieu: de visie van Marx
De moderne industrie en landbouw hebben een gigantische impact op het milieu rondom ons. Sommigen concluderen daaruit dat deze onverenigbaar is met een gezonde natuur. Anderen gaan zelfs zo ver om te stellen dat de mens op zich het probleem is. Welke kijk had Marx daarop? Kan de mens op een harmonieuze wijze bestaan met de natuur? Welke soort maatschappij is daar voor nodig?

15u30-16u00 Pauze

16u00 – 18u30
– Hoe van de vakbondsbetoging op 7 oktober een succes maken?
De taksshift toont nog maar eens aan dat deze rechtse regering aanval na aanval zal lanceren op onze levensstandaard. Terwijl de rijken op de wenken bediend worden, mogen wij opdraaien voor de kosten van de crisis. Enkel als we in verzet gaan zullen we de besparingslawine kunnen stoppen. Het vorige actieplan van de vakbonden bracht de regering aan het wankelen. Helaas werd, net toen de overwinning voor het grijpen lag, de beweging een halt toegeroepen. Welke lessen trekken we uit de vorige beweging? Met welk programma kunnen we mobiliseren voor 7 oktober? Welk actieplan kan de regering doen vallen? Welk alternatief willen wij op de rechtse regering?

– De klimaatbeweging vandaag. Op naar Parijs voor de klimaatmars!
De gevolgen van de klimaatverandering zijn onmiskenbaar! Extreme weersomstandigheden, een stijgende zeespiegel en massale vluchtelingenstromen. De maatschappelijke gevolgen zijn haast niet te overzien. Desondanks slagen politici er internationaal niet in om tot een akkoord te komen om in te grijpen. Klimaattop na klimaattop faalt. Dit jaar willen de Actief Linkse Studenten en Scholieren mobiliseren naar de klimaattop in Parijs met als slogan “Save the planet from capitalism”. Hoe kunnen we de klimaatproblematiek aanpakken? Hoe maken we van de klimaatmars een succes? Welk alternatief schuiven we naar voor?

18u30-20u30: Avondpauze met BBQ

20u30 – 21u15. Avondmeeting: Welk socialistisch programma voor Griekenland en België? Welke organisatie om dat programma te realiseren?

De hoop die Syriza opwekte onder brede lagen is door de troika bruut de grond in geboord. De illusie dat er met de “instituten” te onderhandelen viel, werd Tsipras fataal. De neoliberale waanzin zal koste wat het kost worden doorgezet. Tegen een systeem dat ons enkel miserie en verarming kan garanderen, zeggen wij “Weg ermee!” Welke lessen trekken we uit de situatie in Griekenland? Welk socialistisch programma voor Griekenland? En wat in België? Welke organisatie is nodig om dat te realiseren?

21u30 – ????
–Fuif met DJ Tine!!!!–

Facebook evenement


BBQ LSP-Keerbergen

Naar jaarlijkse gewoonte organiseert LSP-Keerbergen haar socialistische BBQ!

Zaterdag 5 september. Eten van 14u tot 20u. Drinken tot middernacht.

Er wordt niet bespaard op eten noch op sfeer!

  • Werkenden: 7.5€ en niet-werkenden: 5€. Kinderen onder 12 jaar gratis.
  • Drank aan democratische prijzen!
  • Eten à volonté. Indien er speciale voedselwensen zijn (vegetariërs, allergiën,…) laat dit op voorhand weten. Indien er wensen zijn naar bepaalde dranken/bieren is dit ook geen enkel probleem indien u dit op voorhand doorgeeft zodat we het nodige kunnen organiseren voor u.
  • Inschrijven op voorhand is verplicht! Koop een kaart bij één van de LSP-leden of LSP-sympathisanten.
    Of via email: BBQ@LSP-Keerbergen.be en GSM: 0499 59 14 38

Facebook evenement


BBQ LSP en ALS Gent

Actief Linkse Studenten en LSP Oost-en West-Vlaanderen nodigen je in het begin van het nieuwe werkingsjaar graag uit voor een rode BBQ tvv onze klimaatcampagne. Deze BBQ vindt plaats op 12 september.

Op 29 november trekken Actief Linkse Studenten en LSP naar Parijs om actie te voeren aan de Climate Summit. We eisen ‘System Change, Not Climate Change’. We willen zoveel mogelijk mensen overtuigen om met ons mee te gaan. Om dit te doen zetten we een grote campagne op , die deze zomer van start gaat op de zomerfestivals. De opbrengst van deze BBQ gaat integraal naar deze klimaatcampagne.

Programma :

16u00 Welkom voor een aperitief

17u30 Welkomswoord

18u30 BBQ en groenten à volonté
€10 voor studenten en niet-loontrekkenden
€15 voor loontrekkenden

We voorzien ook een vegetarisch alternatief ( gelieve dit te vermelden bij inschrijving)

Ook kinderopvang wordt voozien. Komen er kindjes mee? graag een seintje

inschrijven kan door een mailtje te sturen naar lsp.barbecue@gmail.com

Tot dan !

Delen:
Printen:

Steun ons: plaats uw boodschap in onze mei-editie!

Voorpagina van De Linkse Socialist

Uw boodschap in onze mei-editie