LSP-Nieuws. In en om de partij

In deze rubriek brengen we nieuws vanuit LSP zelf. We willen plaats bieden voor korte verslagen van acties, campagnemomenten,… Er worden aankondigingen gedaan of verslagen gegeven van bijeenkomsten. Nieuwe leden kunnen uitleggen waarom ze lid geworden zijn (en waarom jij dat ook moet doen).



Zomerritme op socialisme.be

Op socialisme.be onderbreken we onze publicatie niet tijdens de zomer, maar het ritme gaat wat naar beneden. We publiceren dagelijks minstens één artikel, naargelang de actualiteit meer. Vaste rubrieken als het kort nieuws op zaterdag en het partijnieuws op zondag verschijnen om de twee weken.



Zomerschool

zomerschoolDe afgelopen week was er de jaarlijkse internationale zomerschool van het CWI, onze internationale organisatie. Deze school werd in Leuven georganiseerd door de Actief Linkse Studenten. Het was een opmerkelijke zomerschool waarin de Griekse crisis centraal stond. We zullen verslagen publiceren van de belangrijkste politieke discussies op de school. Er waren zowat 300 aanwezigen met ook vanuit ons land een jonge afvaardiging. Aan de stand van de Belgische afdeling verkochten we 30 kranten en voor ruim 240 euro aan andere publicaties. We haalden ook 211 euro strijdfonds op met de verkoop van t-shirts.

Fotoreportage door Liesbeth van de laatste dag op de zomerschool:
Zomerschool 2015 // Foto's door Liesbeth


Dour festival

We hadden dit jaar sterke campagnedagen op het Dour festival. De eerste dagen werd vooral campagne gevoerd rond antiracisme en antiseksisme. Daarna werd de nadruk meer gelegd op milieu en de betoging in Parijs in november. We kregen met deze thema’s een uitstekende respons van de jonge aanwezigen. Het was meteen de vuurdoop voor ons nieuw spandoek ‘System change, not climate change. Save the planet from capitalism’.

dour1

dour2


Actie ‘Neen is neen’

Op 15 juli was er een actie in solidariteit met het verzet van de Griekse bevolking tegen het besparingsbeleid. Nadat premier Tsipras besloten had om alsnog een besparingsplan op te leggen, ondanks de neenstem in het referendum, was er uiteraard niet hetzelfde enthousiasme als in de aanloop naar het referendum. Toch waren er enkele honderden aanwezigen op de actie. We verkochten er 19 exemplaren van onze krant en haalden 31 euro strijdfonds op met badges.

standgriekenland



Zomerkrant

Hieronder de online versie van onze zomerkrant. Vind je dit een nuttige krant? Neem dan een abonnement zodat je begin september onze volgende krant in je brievenbus krijgt!

Delen:
Printen:

Steun ons: plaats uw boodschap in onze mei-editie!

Voorpagina van De Linkse Socialist

Uw boodschap in onze mei-editie