Betoging in solidariteit met het Griekse neen

11665552_1783621458530785_8348211831147501468_n

Enkele duizenden betoogden vrijdag om hun solidariteit te betuigen met het Griekse verzet tegen de besparingen. Het initiatief kwam van het platform ‘Met de Grieken’. Het referendum en de mediabelangstelling rond de cruciale periode in de strijd tegen de besparingsplannen maakten het mogelijk om op enkele dagen een grote mobilisatie te realiseren. Er waren veel activisten van linkse partijen en vakbonden naast ‘ongeorganiseerden’. De slogans waren gericht op verzet tegen de chantage van de trojka en om het neenkamp in het referendum te steunen.

Aan de beurs waren er verschillende sprekers. Er werd opgeroepen om de schulden niet te betalen en er werd gesproken over “rechtvaardigheid, waardigheid en hoop.” Syndicalisten legden uit dat de angstcampagne van de heersende klasse als doel heeft om alle verworvenheden van de vorige generaties te ondermijnen.

Leden van LSP namen aan de betoging deel. We hadden onze Belgische en Griekse kranten bij en verdeelden een pamflet. Daarin wezen we op het potentieel en de beperkingen van het huidige Griekse verzet tegen de besparingen.Massamobilisatie, nationalisatie van de sleutelsectoren, niet betaling van de schulden en een duidelijke breuk met de besparingstrojka zijn nodig om stappen te zetten naar een andere samenleving. We denken dat de kwesties van perspectieven en een alternatief meer dan ooit moeten bediscussieerd worden met al wie aan de beweging tegen de besparingen deelneemt.

Delen:
Printen:

Steun ons: plaats uw boodschap in onze mei-editie!

Voorpagina van De Linkse Socialist

Uw boodschap in onze mei-editie