Avond voor een Andere Politiek’ in Aalst: een succes!

Op zaterdagavond 9 september organiseerde het CNAP Aalst (Comité voor een Nieuwe ArbeidersPartij) een ‘Avond voor een Andere Politiek’ in Trefcentrum Nieuwbeek. Het was de 2de publieke activiteit van het CNAP in de vorm van een politiek café met een ‘formeel’ en informeel gedeelte.

Bart Van der Biest

Op een eerste meeting in april met als spreker Jef Sleeckx waren er een 20-tal aanwezigen. Nu zaterdag kwamen een 40-tal personen opdagen ondanks het feit dat er een aanzienlijk aantal mensen (zowel mensen die zich reeds bij CNAP aangesloten hebben als geïnteresseerden) niet aanwezig konden zijn wegens werk, verlof of andere verplichtingen. Het was een gemengd publiek van syndicalisten/ delegees, jongeren, wijkbewoners….

Er waren ook delegees aanwezig die opkomen met de gemeenteraadsverkiezingen in Aalst (op de lijsten van GROEN! en SPA). Bij gebrek aan een consequent-linkse brede arbeiderslijst/ partij in Aalst roept het CNAP op om voor strijdbare delegees op de bestaande lijsten te stemmen. Hopelijk komt daar op 28 oktober met de nieuwe politieke formatie van het Comité voor een Andere Politiek (CAP) in de nabije toekomst verandering in!

De avond begon rustig (vanaf 18u) met kaas en wijn en politiek café. Tegen 20u30 was de zaal aardig volgelopen en startte de meeting. Eerst was er een algemene inleiding over het CAP en de conferentie van 28 oktober door Bart Vandersteene, lid van het Secretariaat van CAP en LSP. Bart gaf ook uitleg over hoe de linkse socialisten het project voor een andere politiek zien. Daarna was het aan de beurt aan Theo Mewis, ABVV delegee van SAPPI Lanaken om een woordje uitleg te geven over de herstructureringen in zijn bedrijf en gaf hij ook zijn visie op het CAP. Dan was het de beurt aan de zaal om tussen te komen of vragen te stellen. Een levendige discussie ontspon zich en voor dat we het doorhadden was het al 22u15. Daar eindigde het ‘formele’ gedeelte maar de diverse discussies werden aan de toog voortgezet. Door het late uur beslisten we de documentaire over de GAMA-workers op een andere keer te vertonen.

Verscheidene mensen schreven zich alvast in voor de conferentie van 28 oktober. We willen vanuit Aalst met een stevige delegatie deelnemen aan 28 oktober… en te zien aan het enthousiasme op de meeting zal dit lukken ook!

> Enkele foto’s

Delen: Printen: