Home / Partijnieuws / LSP Nieuws / LSP-Nieuws. In en om de partij

LSP-Nieuws. In en om de partij

In deze rubriek brengen we nieuws vanuit LSP zelf. We willen plaats bieden voor korte verslagen van acties, campagnemomenten,… Er worden aankondigingen gedaan of verslagen gegeven van bijeenkomsten. Nieuwe leden kunnen uitleggen waarom ze lid geworden zijn (en waarom jij dat ook moet doen).

Sweater en T-shirt van ALS

De nieuwe T-shirts en Sweaters van de Actief Linkse Studenten zijn aangekomen. Als het wat kouder is, komt een sweater natuurlijk van pas. Op zomerse ogenblikken is het ALS t-shirt ideaal. Hiermee kan je het hele jaar door dus jezelf outen als een actieve linkse jongere.

Een t-shirt kost 12 euro, een sweater 25 euro. Beiden zijn te verkrijgen op het zomerkamp begin juli. Ze kunnen ook besteld worden via je lokale ALS-verantwoordelijke. Of per post, maar dan rekenen we 3 euro extra aan voor verzendingskosten.

EGA_swts

tshirtEGA

Sweat_EGA

Inschrijvingen zomerkamp lopen vlot binnen, nu de betalingen nog!

Deze week stonden we op 90 ingeschrevenen voor het zomerkamp van 1 tot en met 6 juli, waaronder ongeveer de helft voor de volledige periode. De inschrijvingen blijven vlot binnenlopen. Ook de politieke voorbereiding komt stilaan goed op gang. Om alles vlot te kunnen organiseren, vragen we om op voorhand te betalen. De komende dagen willen we van zoveel mogelijk ingeschrevenen ook effectief een betaling ontvangen. Alle gegevens vind je hier.

Syndicale en solidariteitsacties

LSP zal ook de komende dagen aanwezig zijn op de verschillende acties die nog voor de zomer gepland zijn. Maandag is er een vakbondsactie tegen de gevolgen van het besparingsbeleid voor gepensioneerden en inzake pensioenen. Na de eerdere acties rond jongeren en vrouwen, kan ook deze actie enkele duizenden op de been brengen. Vrijdag volgt een actie van de non-profit, mogelijk het begin van een nieuwe witte woede? In de loop van de week publiceren we het uitgebreide pamflet dat we op de actie zullen verspreiden. Volgende week zondag is er dan de solidariteitsactie met het Griekse verzet, een betoging gevolgd door optredens. LSP is ondertekenaar van het platform voor deze betoging. En op woensdag 24 juni wordt afgesloten met een betoging tegen sociale dumping. De omvang van die actie zal mogelijk beperkter zijn dan aanvankelijk vooropgesteld, de aankondiging van een grote betoging op 7 oktober heeft deze Europese actie wat overschaduwd. Maar dat betekent niet dat 24 juni niet belangrijk meer zou zijn.

Birma

Onze Antwerpse werking binnen verschillende migrantengemeenschappen wil aan een protestactie werken om de genocide in Birma aan te klagen. Dinsdag hebben we een vergadering om dit politiek voor te bereiden en afspraken te maken. Wil je meewerken? Contacteer ons via geert@socialisme.be