Vakbondsbetoging tegen dure vuilzakken

Ierland

De Anti Bin Tax campagne in Fingal (Dublin) is opgetogen dat de vakbonden beslist hebben een betoging te organiseren komende zaterdag om zich uit te spreken tegen de extra belasting op huisvuilzakken en voor de vrijlating van Joe Higgins en Clare Daly. De betoging zal dan ook naar de gevangenis trekken en daar eindigen.

Op de betoging zullen er toespraken zijn van Jack O’Connor (voorzitter van SIPTU), Michael O’Reilly (ATGWU), Eamonn Devoy (TEEU) en gemeenteraadslid Ruth Coppinger (Fingal Anti Bin Tax Campaign).

Gemeenteraadslid Ruth Coppinger van de Socialist Party verklaarde: "Dit is het eerste vakbondsprotest tegen de huisvuilbelasting. Arbeiders en vakbondsleden moeten massaal mobiliseren om hun verzet te uiten tegenover de dubbele belasting en om de vrijlating van Joe en Clare te eisen".

Intussen houdt het internationaal protest aan tegenover de opsluiting van Joe en Clare. Er is een indrukwekkende lijst van figuren die hun vrijlating eisen. Daaronder tal van parlementsleden, vakbondsleiders,… Er werden acties georganiseerd van Australië tot Zweden, maar ook in landen als Sri Lanka of Nigeria. Hier vind je een lijst van een aantal ondertekenaars van de oproep om Clare en Joe vrij te laten

Delen:
Printen:
Voorpagina van De Linkse Socialist