Home / Internationaal / Noord-Amerika / [Video] Grote meeting start van campagne om Kshama Sawant in Seattle te herverkiezen

[Video] Grote meeting start van campagne om Kshama Sawant in Seattle te herverkiezen

seattlemeetingAfgelopen weekend vond in Seattle een grote meeting plaats om de campagne te starten voor de herverkiezing van Kshama Sawant in de gemeenteraad van Seattle. Er waren maar liefst 900 aanwezigen. Tal van progressieve personaliteiten benadrukten het belang van de herverkiezing van Kshama voor het het verzet tegen de dominantie van de grote bedrijven op ons leven .

Kshama Sawant verklaarde op de meeting: “Seattle wordt stilaan omgevormd tot een speeltuin voor de rijken, een winstmachine voor de grote projectontwikkelaars. Ik heb een ander standpunt, een dat vertrekt van sociale rechtvaardigheid, gelijkheid en ecologische duurzaamheid. Een samenleving waar alle mensen waardig kunnen leven. Dat is het waard om voor te strijden.”

De sprekers op de meeting gingen in op tal van thema’s. Onder de sprekers de progressieve journalist Chris Hedges, de groene voormalige presidentskandidaat Jill Stein, lokale activisten, het Ierse parlementslid Ruth Coppinger, een activist van Syriza uit Griekenland en natuurlijk ook Kshama Sawant zelf. De sprekers waren het erover eens dat de verkiezing van een socialist in de negen leden tellende gemeenteraad van Seattle is een belangrijk precedent in een tijdperk van neoliberaal besparingsbeleid. Het geeft aan dat we het gevestigde beleid kunnen bestrijden en nederlagen toebrengen.

De energie op de meeting was enorm. Het bleek ook uit de bijna 30.000 dollar aan steun die werd opgehaald voor dev erkiezingscampagne. Aanwezigen gaven zich ook op om als vrijwilliger de strijd aan te gaan voor de herverkiezing van Kshama Sawant.