LSP-Nieuws. In en om de partij

In deze rubriek brengen we nieuws vanuit LSP zelf. We willen plaats bieden voor korte verslagen van acties, campagnemomenten,… Er worden aankondigingen gedaan of verslagen gegeven van bijeenkomsten. Nieuwe leden kunnen uitleggen waarom ze lid geworden zijn (en waarom jij dat ook moet doen).



Wereldfeest in Leuven

Vorig weekend hadden we met Blokbuster een stand op het festival Wereldfeest in Leuven. Dat festival brengt een eerder alternatief publiek op de been. Antifascisme en antiracisme liggen dan ook erg gevoelig. Onze militanten haalden ruim 150 euro steun op met stickers en ander politiek materiaal. Een 20-tal mensen gaf zijn of haar contactgegevens op.


Betogingen afgelopen week

spandoekLSP was actief aanwezig op verschillende acties deze week. Donderdag namen we deel aan de ABVV-betoging tegen de gevolgen van het besparingsbeleid voor vrouwen. We hadden een pamflet, droegen een spandoek mee en hadden militanten die met onze krant tussenkwamen.

Zaterdag was LSP aanwezig op een actie van voornamelijk Koerdische mensen aan het Europees Parlement in Brussel. De actie was gericht tegen het geweld waarmee de campagne van de linkse HDP in Turkije wordt bestreden. Er werd een bomaanslag gepleegd op een meeting van de partij in het Koerdische Dyarbakir waarbij verschillende doden vielen. Enkele honderden mensen protesteerden zaterdag in Brussel.stand

Later op de namiddag was er op hetzelfde Luxemburgplein voor het Europees Parlement een protestactie tegen fascistisch geweld. Het initiatief ging uit van JOC en werd onder meer door ons ondersteund. De actie kwam er nadat maandag een dakloze in elkaar werd geschopt op hetzelfde plein, een daad van frustratie na een geflopte poging tot provocatie van mensen-zonder-papieren door een klein groepje extreemrechtse militanten. De antifascistische betoging was snel georganiseerd maar toch geslaagd, onder meer door de aanwezigheid van een grote groep mensen-zonder-papieren.


Permanenties op secretariaat

Stilaan komen we terug in de zomerperiode. Dat is ook op ons secretariaat een ogenblik waarop verschillende verantwoordelijken vakantie nemen om de batterijen voor de sociale strijd terug op te laden. De permanenties op het secretariaat worden hieraan aangepast. In principe is er in de week dagelijks iemand van 9u tot 17u met regelmatig ook een aanwezigheid tot 20u en in het weekend, maar op die ogenblikken neem je best eerst contact op om niet voor gesloten deuren te staan.

Delen:
Printen:

Steun ons: plaats uw boodschap in onze mei-editie!

Voorpagina van De Linkse Socialist

Uw boodschap in onze mei-editie