LSP-Nieuws. In en om de partij

In deze rubriek brengen we nieuws vanuit LSP zelf. We willen plaats bieden voor korte verslagen van acties, campagnemomenten,… Er worden aankondigingen gedaan of verslagen gegeven van bijeenkomsten. Nieuwe leden kunnen uitleggen waarom ze lid geworden zijn (en waarom jij dat ook moet doen).


Publicatievergadering

Donderdag hielden we een nationale publicatievergadering om een evaluatie te maken van de verspreiding en inhoud van onze media (krant, website, nieuwsbrieven, …). Er werd teruggekeken op een geslaagde periode waarin we met onze media niet alleen over het sociaal verzet bericht hebben, maar ook voorstellen deden om stappen vooruit te zetten.

We hebben de voorbije maanden sterk nadruk gelegd op de verhoging van ons abonnementenbestand waarbij we onze doelstelling van 120 nieuwe abonnementen op vier maanden behaald hebben. We willen deze traditie het komende jaar verderzetten, het potentieel om verder te groeien is zeker nog heel groot. Specifiek willen we daarbij ook het aantal permanente opdrachten verhogen, die zijn nu goed voor 34% van onze abonnementen. Op een jaar tijd steeg ons aantal abonnementen met 33%.

Daarnaast willen we natuurlijk de militante verkoop in stand houden. In 2014 behaalden we 99,6% van onze doelstelling inzake verkoop. Voorlopig zitten we daar voor 2015 nog onder, maar met deze rechtse regering zullen er nieuwe aanvallen en nieuwe golven van verzet komen. Dat biedt heel wat potentieel voor discussie en opbouw van de traditie van arbeidersmedia. Ook in relatief ‘rustige’ periodes willen we niet stilzitten en afwachten, maar geduldig bouwen aan de krachtsverhouding waarmee we sterker staan in volgende fasen van de strijd. Socialistische media kan daar een grote rol in spelen.

Tenslotte willen we van de zomerperiode gebruik maken om een discussie voor te bereiden omtrent het gebruik van sociale media, nieuwsbrieven, platformen om gegevens te delen, … We beseffen dat we op deze vlakken wat achterlopen op de technologische mogelijkheden en zullen in de zomer een collectieve aanzet geven om deze achterstand in te halen.


Pride

verdeeltLSP was opnieuw van de partij op Pride, het jaarlijkse evenement voor gelijke rechten van LGBTQI-mensen. We hadden een stand, verdeelden pamfletten en verkochten badges en kranten. We haalden ongeveer 140 euro strijdfonds op.

We hadden ook twee spandoeken tegen homofobie, waaronder een spandoek tegen de ‘Mars voor het gezin’ in Antwerpen, de eerste tegenbetoging die er ooit in ons land tegen de Pride werd opgezet.

pridepartijn


Online meikrant

Hieronder de online versie van onze actuele krant. De online versie van onze vorige krant werd 366 keer gelezen.

Delen:
Printen:

Steun ons: plaats uw boodschap in onze mei-editie!

Voorpagina van De Linkse Socialist

Uw boodschap in onze mei-editie