LSP-Nieuws. In en om de partij

In deze rubriek brengen we nieuws vanuit LSP zelf. We willen plaats bieden voor korte verslagen van acties, campagnemomenten,… Er worden aankondigingen gedaan of verslagen gegeven van bijeenkomsten. Nieuwe leden kunnen uitleggen waarom ze lid geworden zijn (en waarom jij dat ook moet doen).


Update cijfers 1 mei

Uiteindelijk kwamen we op 1 mei aan 615 verkochte kranten en 18 abonnementen. Inzake strijdfonds kwamen we aan ruim 1.600 euro. In Brussel haalden we 465 euro strijdfonds op, in Luik en Gent telkens 400 euro. Een barbecue in Leuven bracht samen met de interventie op de stoet 160 euro op. In Antwerpen haalden we 127 euro op.

Met deze resultaten kunnen we dit kwartaal ons streefdoel inzake strijdfonds overtreffen, we stellen voor om meteen ook de kleine achterstand van ongeveer 1.000 euro uit het eerste kwartaal op te halen.

Samen met een reeks eerder gedane beloften die zich in concrete engagementen vertaalden, staan we na 1 mei inzake abonnementen ongeveer op ons doel voor de maanden februari tot en met mei. We wilden op vier maanden 120 nieuwe abonnementen maken. Vrijdagmiddag stond de teller op 117. We kunnen dus ook deze doelstelling overtreffen.



Vergadering publicatieverantwoordelijken

In de verschillende acties van het najaar speelde onze krant een belangrijke rol in onze tussenkomsten. De oplage nam toe en ook het aantal abonnementen op ons maandblad kende een mooie groei. Begin dit jaar stelden we als doel om tegen eind mei 120 nieuwe abonnementen te maken. Dat doel zullen we behalen, we staan er nu al op een zucht van. Redenen genoeg om nieuwe plannen te smeden voor onze publicaties en ook een evaluatie te maken van de voorbije periode. Daarom is er een nationale bijeenkomst gepland die open staat voor alle publicatieverantwoordelijken uit de afdelingen. Deze vergadering zal plaatsvinden op donderdag 14 mei van 10u tot 15u op het nationaal secretariaat. (14 mei is een feestdag). Meer info via geert@socialisme.be



Evaluatie zes maanden rechtse regering en verzet

Zonder collectieve evaluatie van de eerste zes maanden van rechtse regering en het verzet ertegen laten we een aantal belangrijke lessen van de grootste beweging sinds decennia verloren gaan. Doorheen elke beweging worden nieuwe ervaringen opgedaan en komen nieuwe militanten op de voorgrond. Dat was de voorbije maanden niet anders. Dat het potentieel begin dit jaar niet werd benut, maar dat we vooral de beperkingen van de vakbondsleidingen zagen, moet onderdeel zijn van onze evaluatie. Dat kan leiden tot een zekere ontgoocheling, zeker bij diegenen die voor het eerst in actie kwamen en nog geen ervaring hadden met de vakbondsleidingen. Maar tegelijk zijn in het najaar belangrijke stappen vooruit gezet, voortaan is bijvoorbeeld het idee van een actieplan erg concreet voor al wie in de beweging betrokken was.

Enkele afdelingen hielden al publieke bijeenkomsten om een evaluatie te maken van zes maanden rechtse regering en verzet ertegen. Waar dit nog niet het geval was, vragen we afdelingen om alsnog bijeenkomsten hierover te plannen. Ook waar er al publieke bijeenkomsten waren, kan het nuttig zijn om de discussie ook op afdelingsvlak te voeren. Door met de hele partij collectief deze evaluatie te maken, staan we ook sterker met LSP in de onvermijdelijke volgende golven van verzet tegen het asociale beleid.

Een goede basis voor de discussies op de afdelingen is het dossier uit ons maandblad, het dossier dat vandaag ook op socialisme.be is verschenen.


Zomerkamp: schrijf je nu in!

14604637834_5836987ca5_zDe zomer komt met rasse schreden dichterbij. Studenten en scholieren horen dat niet altijd graag omwille van wat er tussen nu en de vakantie op hen afkomt. Maar het is belangrijk dat jonge militanten nu al hun zomer beginnen te plannen en daarbij starten met het zomerkamp van ALS en LSP. Van 1 tot 6 juli zal dit kamp doorgaan in Balen bij Mol.

-> Programma en praktische info

Inschrijven kan door over te schrijven op BE69 0012 2603 9378 met vermelding “kamp 2015”. Het kost 75 euro voor het volledige kamp (scholierenprijs: 60 euro) of 55 euro enkel voor het weekend. Een dagticket kost 18 euro voor niet-loontrekkenden en 23 euro voor loontrekkenden.

Delen:
Printen:

Steun ons: plaats uw boodschap in onze mei-editie!

Voorpagina van De Linkse Socialist

Uw boodschap in onze mei-editie