Home / Partijnieuws / LSP Nieuws / LSP-Nieuws. In en om de partij

LSP-Nieuws. In en om de partij

In deze rubriek brengen we nieuws vanuit LSP zelf. We willen plaats bieden voor korte verslagen van acties, campagnemomenten,… Er worden aankondigingen gedaan of verslagen gegeven van bijeenkomsten. Nieuwe leden kunnen uitleggen waarom ze lid geworden zijn (en waarom jij dat ook moet doen).

1 mei: geslaagde interventie

Foto door Jean-Marie Versyp

Foto door Jean-Marie Versyp

Met 605 kranten, minstens 17 abonnementen en wellicht tot 1500 euro strijdfonds was 1 mei een geslaagde campagnedag voor onze militanten. Er werd ook voor ruim 200 euro aan boeken verkocht. Vorig jaar kwamen we aan 486 kranten, toen vormde slecht weer een probleem voor onze verkoop. Het weer zat mee dit jaar, maar de optochten waren wel wat kleiner. In een aantal steden wordt ervoor gekozen om niet langer een betoging te houden.

In Luik werd het grootste aantal kranten verkocht, de voorraad van 150 exemplaren bleek een onderschatting te zijn. Opmerkelijk detail: er was een gedeelde topverkoop door zowel ancien Nico als een scholier die eveneens 22 exemplaren verkocht. In Brussel verkochten we 124 kranten en haalden we netto 465 euro strijdfonds op. In Gent haalden scholieren Simon en Hannah 157,1 euro op door de verkoop van badges, ze werden vervoegd door Irina die op haar eentje 143,5 euro ophaalde.

Aan alle leden en sympathisanten die van de LSP-aanwezigheid op 1 mei een succes maakten, bedankt!

luik

Foto van een deel van onze ploeg in Luik

Geslaagde jongerenmeeting in Antwerpen

Meeting ALS Antwerpen in café Multatuli. Foto: Jente

Meeting ALS Antwerpen in café Multatuli. Foto: Jente

standWoensdag hielden de Actief Linkse Studenten in Antwerpen een meeting over de strijd tegen racisme en seksisme. De brede respons op #dailyracism en #wijoverdrijvenniet werd aangegrepen om onze antwoorden op racisme, seksisme en homofobie naar voor te schuiven. We hadden slechts beperkte voorbereidingstijd maar konden toch enkele stands zetten om campagne te voeren. Daarbij haalden we niet alleen 23,7 euro strijdfonds op maar ook 19 contacten waarvan er 10 een individuele discussie willen.

Op de meeting waren we met 34 aanwezigen, waaronder enkele niet-leden die verder met ons in discussie willen gaan. Er waren ook twee leden van KVHV aanwezig, zoon Jambon liet verstek gaan maar stuurde twee acolieten. We wezen hen op onze ‘waarden en normen’ (geen petjes, lintjes, respect voor sprekers en de thema’s van de meeting, geen provocaties, …) waar ze rekening mee hielden. Fascisten laten we niet binnen, rechtse militanten die enkel komen om onze meetings te verstoren evenmin. Maar wij zijn niet bang van discussie, ook niet met conservatieven.

Er waren drie sprekers. Tine had het over de actualiteit rond seksisme, Geert over de strijd tegen racisme en Thomas stelde het alternatief van ALS voor. Ook inhoudelijk was het een geslaagde meeting, daar waren de aanwezigen het over eens (al hebben we het niet nagevraagd bij de twee KVHV’ers). De Antwerpse jongerenwerking van LSP heeft een uitstekende dynamiek die we nu ook in een versterkte organisatie hopen om te zetten!

Strijdfonds: op naar ons streefdoel!

Elke drie maanden willen we 11.000 euro steun ophalen onder sympathisanten en met campagnes. In het eerste kwartaal van dit jaar bleven we op 90% van onze doelstelling steken. Voor de maanden april, mei en juni stonden we aan de vooravond van 1 mei reeds op 58%. Vooral de geslaagde meigroetencampagne zorgde daarvoor. Met de resultaten van 1 mei erbij zitten we wellicht voorbij de 70%.

Met het opgehaalde geld kunnen we campagnes organiseren en onze werking verder opbouwen. Steun ons, stort een bijdrage op BE69 0012 2603 9378 van LSP. Of beter nog, neem een doorlopende opdracht van minstens 2 euro per maand. Zo hebben we een vaste bron van inkomsten en we sturen je meteen ook onze krant op! Hieronder de tussenstand voor het tweede kwartaal op 20 april.

  • Luik-Lux: 100%
  • Henegouwen-Namen: 83%
  • Bxl-W.Brab: 75%
  • Vl Brab-Limburg: 48%
  • Oost en West Vlaanderen: 48%
  • Antwerpen: 46%
  • Nationaal: 14%
  • TOTAAL: 58% of 6.367,38 €

Nationaal comité

Afgelopen weekend hield LSP een Nationaal Comité, dat is de op het congres verkozen leiding van LSP die ongeveer vier keer per jaar een weekend bijeenkomt om te discussiëren over de politieke situatie en de werking van LSP. Het was een opmerkelijk positief NC waar een evaluatie werd gemaakt van de strijdbeweging tegen de rechtse regering, van de mogelijkheden maar ook de beperkingen. Er werd ook stilgestaan bij onze interventies in de acties, met ook tijdens de staking van de openbare diensten opnieuw enkele opmerkelijke stappen vooruit. Afdelingen kunnen het best een verslag van het NC plannen op hun vergadering. In verschillende regio’s houden we ook publieke bijeenkomsten met een evaluatie van zes maanden rechtse regering en strijd ertegen.

Meeting met Podemos in Gent

Na Syriza in Griekenland, Spaans verzet tegen de Europese besparingswaanzin. In Gent houden we een meeting met een Europees parlementslid van Podemos en Bart Vandersteene van LSP.

donderdag 28 mei om 19u30 in het Geuzenhuis, Kantienberg Gent