1 mei doorheen de wereld

1 mei is een internationale dag van strijd. Enkel de arbeidersbeweging is in staat om een dergelijke internationale mobilisatie te organiseren. 125 jaar na de eerste viering van 1 mei blijft zowel de methode van internationale strijd als de boodschap van solidariteit en socialisme bijzonder actueel. Hieronder een reeks foto’s en korte verslagen van interventies door onze zusterorganisaties doorheen de wereld.



Nigeria
nigeria
In Lagos, Nigeria, voerden leden van de Democratic Socialist Movement campagne met een infostand, een nieuwe krant en pamfletten van de Socialist Party Nigeria, het electoraal front waar DSM aan deelneemt.



Pakistan
pakistan-hyderabad
Betoging in Hyderabad, provincie Sindh in Pakistan. Meer foto’s van interventies in de provincie Sindh vind je hier.



Maleisiëmaleisie
In Kuala Lumpur, Maleisië, verkochten onze militanten 200 exemplaren van onze krant en 64 van het theoretische magazine van Sosialis Alternatif.



Turkijeturkije
turkijemagazineIn Turkije voerde onze jonge groep actief campagne op 1 mei. Tevens werd deze eerste mei gebruikt om een nieuw magazine in het Turks te lanceren. Een pdf van dit magazine is verkrijgbaar bij de redactie van socialisme.be.



Brazilië
brazilie rio
In Rio de Janeiro, Brazilië, verwezen onze kameraden onder meer naar de gebeurtenissen in de VS en het racistisch geweld daar. We komen daar later op socialisme.be uiteraard nog op terug.



Duitsland
duitsland dortmund
In Duitsland waren de linkse socialisten op tientallen activiteiten naar aanleiding van 1 mei. Bovenstaande foto komt uit Dortmund.



Spanje
spanje barcelona
In Barcelona kregen de kameraden versterking van een LSP-lid.



Portugal
portugal
Lissabon in Portugal.



Zweden
zweden
In Göteborg, Zweden, verkochten onze kameraden 456 exemplaren van weekblad Offensiv en ook 37 abonnementen. Drie nieuwe leden sloten aan bij Rättvisepartiet Socialisterna.


Hong Kong

hongkongOp 1 mei was er een kleine actie in Hong Kong met zowat 3.000 aanwezigen, waaronder een ploeg van Socialist Action dat ook deelnam aan een actie van Indonesische migranten.


Taiwan

taiwanMet 15.000 betogers was de 1 mei optocht in Taipei, Taiwan, erg groot. Ook het CWI was van de partij.


Israel

telavivOok in Tel Aviv, Israël, was er een actie op 1 mei. Wij vormden een blok met een 30-tal leden en sympathisanten en spraken ons uitdrukkelijk uit tegen de belegering van Gaza en de onderdrukking van de Palestijnen.

Delen:
Printen:

Steun ons: plaats uw boodschap in onze mei-editie!

Voorpagina van De Linkse Socialist

Uw boodschap in onze mei-editie