Brussel. 10.000 betogers tegen de oorlog in Libanon

Gisteren trokken zo’n 10.000 betogers door de straten van Brussel om te protesteren tegen de oorlog in Libanon. Op hetzelfde moment waren er internationaal verschillende betogingen, zo waren er in Londen 100.000 betogers! In Brussel was er een strijdbare optocht waar heel wat werd gediscussieerd over de situatie in Libanon en welk antwoord moet worden geboden op de crisis daar.

Militanten van LSP/MAS namen deel aan deze betoging met onze krant en de bijlage met onze verklaring over Libanon. Ze werden vervoegd door een groep van internationale bezoekers die na onze jaarlijkse zomerschool in Gent op weg waren naar de luchthaven. Onze kameraden vonden een erg goede respons voor onze opvattingen en analyses, we verkochten 176 exemplaren van ons blad.

De horror van de Israëlische aanvallen heeft ook hier heel wat reactie losgeweekt. Er werd geschokt gereageerd op het geweld en de oorlogsmisdaden. Het volledige Libanese volk wordt nu gestraft en wordt geconfronteerd met de volledige vernietiging van delen van het land. De bloedbaden waarbij ook tal van kinderen omkwamen, leiden tot verontwaardiging en woede. Er is hier duidelijk sprake van overheidsterrorisme en dit met de steun van het VS-imperialisme.

Terwijl er wellicht hier en daar steun was voor een organisatie als Hezbollah, legden wij uit dat we het recht op zelfverdediging steunen maar geen enkele steun geven aan een reactionaire organisatie als Hezbollah. Er is integendeel nood aan een verdediging die start vanuit een standpunt van klasseneenheid over religieuze en etnische grenzen heen.

LSP/MAS zal verder tussenkomen in de anti-oorlogsbeweging om haar opvattingen te verspreiden en te gebruiken om de beweging te versterken.

Delen:
Printen:
Voorpagina van De Linkse Socialist