17046330158_017b11ab50_zAan het station bleek dat er zeer weinig treinen reden. Op de informatieschermen stonden enkel regionale L-treinen aangekondigd. IC-treinen naar Brussel, Luik of Hasselt reden niet. Een zwakte was wel dat er geen piket stond aan het station. Ook bij de grootste stelplaats van De Lijn in Leuven was dat niet het geval. In het busstation was er heel wat bedrijvigheid, maar in hoeverre het om bussen van De Lijn of van pachters ging, was niet duidelijk.

Aan Bpost stond een piket om de collega’s te informeren. De aanwezige militanten wisten te melden dat de krantenrondes werden gereden, maar dat de postbedeling beperkt zou zijn. Er was ’s nachts immers geen vrachtwagen uit het verdeelcentrum Brussel X aangekomen. Daar stond een blokkade.

Bij de gevangenis Leuven Centraal hoorden we dat er slechts vijf werkwilligen van de dagshift waren binnengegaan. Die bemanden samen met de directie de dienst.
Militanten van verschillende overheidsdiensten informeerden de collega’s aan het Vlaams Administratief Centrum. Ze deden dit onder de slogan ‘Laat je niet bij de neus nemen’. Op het Martelarenplein voor het station kwamen tenslotte 70 tot 80 militanten samen van de piketten en van sectoren onderwijs en lokale besturen. Daar werden appels aan de voorbijgangers uitgedeeld onder het motto: ‘Zelfs uw appeltje voor de dorst kan u vergeten’.