LSP-Nieuws. In en om de partij

In deze rubriek brengen we nieuws vanuit LSP zelf. We willen plaats bieden voor korte verslagen van acties, campagnemomenten,… Er worden aankondigingen gedaan of verslagen gegeven van bijeenkomsten. Nieuwe leden kunnen uitleggen waarom ze lid geworden zijn (en waarom jij dat ook moet doen).


Allerlaatste dag voor meigroeten!

meigroet2015We zijn volop bezig met de voorbereiding van onze meikrant. Deze vertrekt woensdagmiddag naar de drukker. Om uw meigroet in onze krant te plaatsen, hebben we deze uiterlijk vandaag nodig. Contacteer ons met jouw boodschap!

Stuur ons je meigroet door – laat ons weten van welke grootte en met welke boodschap en/of logo –  per mail aan redactie@socialisme.be.

TARIEVEN :
-1/128ste bladzijde = 12 euro
-1/64ste bladzijde = 25 euro
-1/32ste bladzijde = 50 euro
-1/16de bladzijde = 100 euro
-1/8ste bladzijde = 200 euro
U kan het bedrag dat overeenstemt met het gekozen formaat storten op rek. nr. BE48 0013 9075 9627 van ‘Socialist Press’, met vermelding “meigroet”

PDF van ons formulier voor de meigroeten

Bestel je meigroet meteen:

Meigroeten
1/128 pagina €12,00 EUR
1/64 pagina €25,00 EUR
1/16 pagina €50,00 EUR
1/8 pagina €100,00 EUR
1/4 pagina €200,00 EUR


Waarom ik lid werd

Als jonge scholier sloot ik recent aan bij LSP. Ik begon me enkele maanden geleden in politiek te interesseren uit verontwaardiging voor de ongelijkheden die versterkt worden door mensen die zich niet bekommeren om het welzijn van de mensen. Verbitterd stelde ik vast dat de meeste politici vooral persoonlijk belang en aandacht nastreven, zelfs indien dit ten koste van de samenleving gaat. Er was een grondiger analyse nodig waarna ik besefte dat niet alleen de politici, maar de volledige neoliberale en kapitalistische samenleving problematisch is. Die schandalige realiteit dwong me er als jongere toe om iets te ondernemen om tot meer rechtvaardigheid te komen. Na verschillende betogingen, discussies, … vond ik bij LSP antwoorden op mijn vragen en een efficiënte methode om te strijden tegen ongelijkheden. Zo kan ik op mijn bescheiden niveau een steentje bijdragen aan de strijd voor een betere en socialere toekomst.

Nicolas, scholier, Luik



Betoging tegen TTIP

Een verslag van de betoging tegen TTIP gisteren volgt later. LSP was uiteraard ook aanwezig op de actiedag en de betoging. Hieronder twee foto’s door René Andersen.

ttip2

boristtip



Zomerkamp

Van 1 tot 6 juli trekken we naar domein Vogelsberg in Balen bij Mol voor een spetterend zomerkamp. We komen op 1 juli aan en starten met een avondmeeting. Hierna zijn er drie jongerendagen waarop we de ALS-campagnes voor de komende maanden zowel politiek als praktisch willen voorbereiden. Tussendoor is er ruimte voor ontspanning en ’s avonds tonen we de film ‘Groenten uit Balen’ en is er een rode cantus gepland. In het weekend van 4 en 5 juli wordt het kamp opengegooid voor mensen van alle leeftijden. Tal van internationale en nationale thema’s en sprekers komen dan aan bod. We maken er meteen een lang weekend van en nemen maandag 6 juli erbij.

Een volledig kamp kost 75 euro (verblijf en eten inbegrepen) of 60 euro voor scholieren. Wie enkel in het weekend komt, betaalt 55 euro. Dit zijn de voorverkoopprijzen. Schrijf je nu al in door over te schrijven op BE69 0012 2603 9378 van LSP met mededeling ‘zomerkamp 2015’.



steunkaartGAS-fonds

In Antwerpen starten we een GAS-fonds om het recht op protest te verdedigen. In de maand maart kregen militanten van Blokbuster een tiental GAS-boetes tijdens of na acties. We betalen niet en gaan in beroep, maar leggen tegelijk een GAS-fonds aan om tegen de verGASsing van het recht te protesteren. Er worden steunkaartjes en badges gemaakt die vanaf maandag beschikbaar zijn.

badge



ALS en Blokbuster in de media

Deze week haalden onze standpunten en activiteiten op antifascistisch vlak enkele keren de media. Op knack.be werd bericht over de bijeenkomst van Pegida in Gent en het protest daartegen. Hierbij werden ook twee ALS’ers aan het woord gelaten met een pleidooi voor verregaandere acties tegen racisme en extreemrechts. Verwijzing naar het artikel op knack.be.

In Antwerpen protesteerden de Actief Linkse Studenten tegen een fascistenmeeting van NSV. Deze kon hierdoor niet aan de universiteit plaatsvinden en ook in Edegem haalde de zaaleigenaar uiteindelijk bakzeil waardoor enkel nog een aan het Vlaams Belang gelieerde zaal in Wommelgem werd gevonden. Het Laatste Nieuws en Gazet van Antwerpen schreven hierover.

Blokbuster stuurde een vraag naar Hart boven Hard om op 2 mei tegen de volgende actie van Pegida, ditmaal in Antwerpen, iets te ondernemen. We weten niet of dit zal gebeuren, de beperkingen op het recht op protest in Antwerpen maken het niet eenvoudig om tot actie over te gaan. We hopen alvast op een tegenactie en zijn tegelijk ook betrokken in het comité dat op 17 mei een betoging in Antwerpen organiseert tegen de uitspraken van De Wever over Berbers.



De Linkse Socialist op issuu.com

De aprileditie van De Linkse Socialist staat nu op issuu.com. We bieden graag ons maandblad gratis aan op internet, maar vragen onze lezers tegelijk om de publicatie ervan mogelijk te maken door een abonnement te nemen om de papieren versie van onze krant in de bus te krijgen en/of om het digitaal opgestuurd te krijgen op het ogenblik dat we onze krant naar de drukker sturen.

Delen:
Printen:

Steun ons: plaats uw boodschap in onze mei-editie!

Voorpagina van De Linkse Socialist

Uw boodschap in onze mei-editie