Anti-oorlogsactivist voor Londense rechtbank vrijgesproken

Vandaag werd anti-oorlogsactivist Karl Debbaut vrijgesproken voor een rechtbank in Londen. Karl was vroeger woordvoerder van Internationaal Verzet in België en woont momenteel in Londen waar hij coördinator is van International Socialist Resistance. Hij werd vervolgd wegens een vermeende aanval op een politie-agent in dienst tijdens een scholierenstaking tegen de oorlog op dag X, de dag dat de oorlog begon (20 maart 2003).

De rechter was van oordeel dat de politie onrechtmatig opgetreden had toen ze met brute kracht probeerden te verhinderen dat scholieren in Lewisham, Londen, zouden betogen. Ze probeerden de scholieren terug in de scholen te krijgen nadat deze op een bus stapten in de richting van het parlement waar ze met duizenden andere jonge betogers zouden samenkomen.

International Socialist Resistance en Karl Debbaut zijn opgezet met de beslissing van de rechtbank. Het bevestigt dat de pogingen van de politie om de scholieren te verhinderen om aan te sluiten bij een collectieve actie ongehoord was en zelfs onwettelijk. We denken dat dit belangrijk is als overwinning voor het recht om te protesteren en tegen de criminalisering van anti-oorlogsactivisten en politieke activisten in het algemeen.

Delen: Printen: