LSP-Nieuws. In en om de partij

In deze rubriek brengen we nieuws vanuit LSP zelf. We willen plaats bieden voor korte verslagen van acties, campagnemomenten,… Er worden aankondigingen gedaan of verslagen gegeven van bijeenkomsten. Nieuwe leden kunnen uitleggen waarom ze lid geworden zijn (en waarom jij dat ook moet doen).


Laatste dagen voor meigroeten!

meigroet2015De komende dagen wordt gestart met de voorbereiding van onze meikrant. Elk jaar stellen we die krant open voor strijdbare meigroeten van sympathisanten, organisaties, middenstanders, … De deadline voor de meigroeten is 15 april, dat is komende woensdag.

Stuur ons je meigroet door – laat ons weten van welke grootte en met welke boodschap en/of logo –  per mail aan redactie@socialisme.be.

TARIEVEN :
-1/128ste bladzijde = 12 euro
-1/64ste bladzijde = 25 euro
-1/32ste bladzijde = 50 euro
-1/16de bladzijde = 100 euro
-1/8ste bladzijde = 200 euro
U kan het bedrag dat overeenstemt met het gekozen formaat storten op rek. nr. BE48 0013 9075 9627 van ‘Socialist Press’, met vermelding “meigroet”

PDF van ons formulier voor de meigroeten

Bestel je meigroet meteen:

Meigroeten
1/128 pagina €12,00 EUR
1/64 pagina €25,00 EUR
1/16 pagina €50,00 EUR
1/8 pagina €100,00 EUR
1/4 pagina €200,00 EUR


Protest tegen Pegida

LSP heeft al jarenlang een sterke reputatie op antifascistisch vlak. Dat komt mee door het feit dat we consequent zijn blijven pleiten voor een politiek antwoord op extreemrechts en dit koppelden aan mobilisaties. We blijven verder bouwen op deze traditie en roepen op om deel te nemen aan de actie tegen Pegida in Gent komende maandag. Het initiatief daarvoor gaat uit van Hart boven Hard. De eerder geplande betoging is uiteindelijk een feest geworden. Dat kan de boodschap ondersneeuwen, maar het is belangrijk dat deze tegenactie een succes wordt inzake mobilisatie. In Duitsland kwam Pegida in de problemen door de grote tegenacties. De belangrijkste les daarbij was dat best niet gewacht wordt tot Pegida groter is alvorens te reageren. Neem maandag dus deel aan de actie! Tegelijk nemen we ook deel aan een comité dat opgezet is om actie te voeren tegen de anti-Berberse uitspraken van Bart De Wever. De eerste actie tegen deze uitspraken kwam van de omstreden mediafiguur Abou Jahjah. Maar op basis van verschillende protestacties is er nu een breder comité opgezet, mee vanuit de Amazigh-gemeenschap (de Berbers verkiezen zelf de naam Amazigh). Ook daar neemt LSP actief aan deel.


ALS in strijd voor erkenning aan UGent

Rechts en extreemrechts blijven aan de UGent alle mogelijke argumenten bovenhalen om de erkenning van de Actief Linkse Studenten te betwisten. Eerder werd beslist dat ALS uit het PFK wordt gezet. De Sociale Raad gaf als advies om ALS wel te erkennen. Met zowel Jong N-VA, KVHV als NSV beschikken de jongeren van N-VA en Vlaams Belang over een belangrijk gewicht in het Politiek Filosofisch Konvent (PFK). ALS blijft opkomen voor een erkenning aan de UGent. Op dit ogenblik ressorteert ALS rechtstreeks onder de Dienst Studentenactiviteiten waardoor van infrastructuur van de UGent gebruik kan gemaakt worden, maar zonder toegang tot subsidies. Als onderdeel van het offensief van rechts tegen ALS probeert KVHV al enige tijd om meetings van ALS onmogelijk te maken. Een eerste keer lukte dat ook met een vorming over Griekenland die niet kon doorgaan omdat een 20-tal KVHV’ers kwam intimideren. Ze werden niet binnengelaten. Ook bij een meeting over seksisme dook KVHV op en werden deze rechtse militanten evenmin binnen gelaten. Hun intimidatie kadert in een poging om links monddood te maken aan de UGent. Ze beginnen met de Actief Linkse Studenten omdat ALS nooit een blad voor de mond neemt en consequent opkomt voor de belangen van de studenten en de werkenden. Maar uiteraard zullen ze niet bij ALS stoppen, alle andersdenkenden zijn een doorn in het oog.



Antwerpen. ALS en LSP-meeting: Van #wijoverdrijvenniet tot #dailyracism, alles wat ons verdeelt verzwakt ons!

Meeting over de strijd tegen seksisme en racisme. Hoe het kapitalisme beide gebruikt om ons te verdelen, en hoe wij ons ertegen kunnen en moeten verzetten.

Verhalen over losse handen, opdringerige blikken, vulgaire gebaren en schunnige opmerkingen. Over intimidatie, achtervolging en aanranding. Seksisme is overal. Dat bewijst de stroom van reacties op Twitter, gevolgd door de hashtag #wijoverdrijvenniet. Aansluitend publiceren slachtoffers van racistische discriminatie tot fysiek geweld hun getuigenissen onder de hashtag #dailyracism.

Wij zijn hard aangepakt voor onze campagnes tegen verdelende krachten. We werden opgepakt op onze manifestatie tegen PEGIDA in Antwerpen en de sit-in tegen racistische uitspraken van onze burgemeester. We zijn in Gent bedreigd door het KVHV bij onze meeting over seksisme.

De strijd voor echte diversiteit in de samenleving en eenheid in strijd ervoor is een strijd met veel tegenwind. We moeten ons zowel organisatorisch als ideologisch voorbereiden en organiseren. Onze meeting is een startpunt voor de campagne tegen pro-life en hun middeleeuws gezinsbeeld. Zij zullen een betoging houden op 16 mei in Antwerpen.

Help de Actief Linkse Studenten/Scholieren Antwerpen – ALS Antwerpen in het organiseren van acties tegen alle verdelende krachten en steun onze dagelijkse campagne en dagelijks discussies die we voeren op de campussen.

Samen sterk tegen racisme en seksisme!

Facebook evenement


Grieks antifascistisch zomerkamp

zomerkampVoor de 22ste keer organiseren Antinazi Zone en Youth Against Racism in Europe een zomerkamp in Griekenland. Dit jaar zal het plaatsvinden van vrijdag 31 juli tot zondag 9 augustus. De place-to-be is de mooie gemeentelijke camping van Prinos op het eiland Thassos in het noorden van Griekenland. Omdat het ons hier in 2013 zo goed beviel, komen we er terug. De camping heeft ruime plaatsen voor tenten en dit aan een prachtig strand, ver weg van lawaaierige wegen. Het kamp is het beste te bereiken via de luchthaven van Thessaloniki.

Op de agenda onder meer discussies over het proces tegen Gouden Dageraad, de positie van vluchtelingen en mensen-zonder-papieren, extreemrechts in Europa, de 70ste verjaardag van het einde van de Tweede Wereldoorlog, … Verder ook thema’s die onder jongeren besproken worden, zoals: hoe opkomen tegen pesten op school, hoe omgaan met hooliganisme in sport, … Met een zomerkamp in een land met een linkse regering, zal er ook gediscussieerd worden over hoe het verder moet met die regering. Verder ook live concerten, films, strandfeesten, …

De prijs bedraagt 75 euro voor wie vanuit Thessaloniki reist, 105 euro voor wie vanuit Athene reist. In de prijs: bus en boottickets, 9 overnachtingen in je eigen tent, discount van 10-20% in tavernes en bars in Prinos.

Delen:
Printen:

Steun ons: plaats uw boodschap in onze mei-editie!

Voorpagina van De Linkse Socialist

Uw boodschap in onze mei-editie