LSP-Nieuws. In en om de partij

In deze rubriek brengen we nieuws vanuit LSP zelf. We willen plaats bieden voor korte verslagen van acties, campagnemomenten,… Er worden aankondigingen gedaan of verslagen gegeven van bijeenkomsten. Nieuwe leden kunnen uitleggen waarom ze lid geworden zijn (en waarom jij dat ook moet doen).



Socialisme 2015: bestel nu je inkomkaart!

Bestel je ticket
Loontrekkende €12,00 EUR
Geen loontrekkende €7,00 EUR

Socialisme 2015 is een discussie- en vormingsdag van LSP, hier vind je het volledige programma.

Deze week werden op de militantenconcentratie van woensdag 10 voorverkoopkaarten voor Socialisme 2015 verkocht waardoor we boven de 100 verkochte kaarten zitten. De komende dagen willen we dat aantal fors opvoeren, aarzel niet om zelf ook meteen je ticket in voorverkoop aan te schaffen!


Militantenconcentratie

16166209103_cf157c41c8_z
Foto: MediActivista

Woensdag was LSP met een sterke aanwezigheid van de partij op de militantenconcentratie van de vakbonden in Brussel. We hadden opnieuw aangepaste pankartes, nu met de slogan: “Ons niet laten verdelen. Nieuw actieplan tot de val van Michel I”. Op de vorige militantenconcentratie in september, voor het eerste actieplan, hadden we de slogan “Geen Thatcher in België” bij. Dat deze regering bijzonder asociaal is, weet ondertussen iedereen. Het komt erop aan om ze ook weg te krijgen en meteen heel het besparingsbeleid aan de kant te schuiven.

Onze militanten verkochten woensdag 78 exemplaren van ons maandblad, nipt meer dan wat we op de militantenconcentratie van 23 september verkochten (76). Topverkoper was Marisa uit Brussel met 8 exemplaren. Er werden vier abonnementen op ons maandblad verkocht. We haalden 116 euro strijdfonds op met badges. Jan uit Leuven was goed voor 34 euro en zette daarmee het beste resultaat neer.


Vormingsdag op internationale vrouwendag

We hielden dit jaar een vormingsdag op 8 maart. Met een 60-tal aanwezigen was dit een succes. De discussies waren uitstekend voorbereid door de verantwoordelijken van onze vrouwenwerking. We publiceerden eerder een verslag van deze dag. Tijdens de dag werden 4 abonnementen op ons maandblad gemaakt, een nieuw lid en er werd ook strijdfonds gemaakt, het lekkere middagmaal bereid door Pradeep en Kugan bracht ongeveer 140 euro op.


Anti-NSV betoging

De Gentse jongeren van de Actief Linkse Studenten en Scholieren hebben er hard voor gewerkt en het werd ook een succes. Net als vorige jaren waren de antifascisten op de anti-NSV betoging met een pak meer dan het extreemrechtse kamp. Dat zet de toon voor de volgende mobilisaties. Als NSV, de studenten van het Vlaams Belang, het vandaag moeilijk heeft, komt dit mee door het stelselmatige actieve verzet ertegen. De erg defensieve positie van NSV maakt dat de dringendheid van actieve strijd tegen extreemrechts niet altijd wordt gezien, wat druk zet op de mobilisatie voor de tegenbetoging. Maar met 400 tegen 100 spraken de cijfers opnieuw voor zich.

Op de anti-NSV betoging was LSP sterk vertegenwoordigd. We maakten van de gelegenheid gebruik om met alle aanwezigen en omstaanders in discussie te gaan. Daarbij verkochten we 34 exemplaren van ons maandblad en een abonnement op ‘De Linkse Socialist’. Ook werd steun opgehaald met stickers en badges.

standantifa

Delen:
Printen:

Steun ons: plaats uw boodschap in onze mei-editie!

Voorpagina van De Linkse Socialist

Uw boodschap in onze mei-editie