shell1Sinds donderdagochtend wordt er gestaakt in de Gentse vestiging van CRI, Catalyst Company Belgium. De directie is woensdagochtend overgegaan tot het directe ontslag van een vakbondsafgevaardigde zonder enig respect op te brengen voor de noodzakelijk procedures. Ze beargumenteren het ontslag om dringende reden, wat de enige manier is om een vakbondsafgevaardigde te kunnen ontslaan, maar de collega’s pikken de uitleg niet.

Een groep LSP-syndicalisten uit de sector bezocht het stakerspiket en praatte er met Pieter en Frankie, 2 afgevaardigen van de ACLVB.

“Woensdagochtend werd de ACLVB-afgevaardigde bij de directie geroepen en werd hem medegedeeld dat zijn contract verbroken was. Zonder veel uitleg werd hij naar zijn kastje begeleid om zijn persoonlijke spullen op te halen, hij moest zijn badge afgeven en werd tot aan de poort begeleid.”

Wat is de echte reden van dit ontslag?

“Wij denken dat de directie een signaal wil geven naar de rest van de werknemers en afgevaardigden. Ze willen mensen schrik aanjagen en zo een te kritische houding van het personeel proberen vermijden. Als ze hiermee wegkomen, creëren ze natuurlijk een precedent dat aantoont dat ze een ‘beschermde’ vakbondsafgevaardigde zonder werk kunnen zetten als ze dat willen.”

Hoe hebben de collega’s gereageerd?

“Er was snel een grote actiebereidheid. De solidariteit is groot omdat iedereen beseft dat dit geen manier van handelen is die mag getolereerd worden. Door iemand te ontslaan op basis van dringende reden, zetten ze een werknemer zomaar op straat, zonder opzegtermijn, zonder ontslagvergoeding, zelfs zonder recht op een werkloosheidsuitkering. Dit kan niet aanvaard worden. Iemand ontslaan vanwege dringende reden is heel exact omschreven in de wetgeving. En volgens de collega’s is er geen enkele hint dat ze een dringende reden zouden kunnen bewijzen.”

Wat zijn de plannen voor de actie?

“Wellicht had de patroon verwacht dat het bij één dag staking zou blijven, om de emoties wat af laten afkoelen. Hij had gehoopt ons morgen [vrijdag] terug aan het werk te krijgen. Maar dat zal niet lukken. Wij hebben laten weten dat we alvast starten met 4 stakingsdagen, tot en met zondag. En maandag gaan we terug rond tafel zitten en luisteren wat ze ons te vertellen hebben. Wij eisen natuurlijk de herintegratie van de ontslagen werknemer in het bedrijf.”

Waar kunnen we het bedrijf situeren?

“CRI is een dochteronderneming van Shell en we produceren katalysatoren voor olieraffinaderijen. De klanten bevinden zich wereldwijd. We krijgen natuurlijk de kwartaalcijfers en de jaarresultaten te zien en we weten heel goed dat het bedrijf heel goed draait, ook al durft de directie natuurlijk soms het tegendeel beweren. We werken hier met 115 werknemers en hebben in feite de laatste periode weinig conflicten gekend met de patroon. Wat ze nu doen is niet enkel belangrijk voor de relaties en de sfeer in het bedrijf, maar ook in de sector. Dit precedent zou ook door andere patroons kunnen gezien worden als een interessante testcase die misschien wel navolging kan vinden. Vandaar dat de reactie hier, maar ook solidariteit in de sector, belangrijk is. Deze staking is alvast een eerste krachtig signaal.

Bedankt en veel succes met de strijd!

LSP-militanten zullen de komende dagen opnieuw solidariteitsbezoeken afleggen. Iedereen die eens wil langsgaan om solidariteit te betonen kan van ‘s morgens 5u tot ‘s avonds 22u terecht in de Pantserschipstraat 331, 9000 Gent.

shell2