Solidariteitsacties met Griekse verzet tegen besparingsbeleid

griekDeze week zijn er maar liefst twee solidariteitsacties met het Griekse verzet tegen het besparingsbeleid. Woensdag is er een bijeenkomst op het ogenblik dat de Eurogroep vergadert. Zondag volgt een actie in het kader van een Europese actiedag met geplande acties in Griekenland en doorheen verschillende Europese landen. LSP onderschrijft de oproepen voor beide acties.


Solidariteitswind. Bijeenkomst aan de Beurs op zondag 15 februari om 12u

Het Griekse volk roept alle volkeren van Europa op solidariteit te betuigen met de Griekse regering voor een Europa van democratie en solidariteit.

Wij zeggen NEEN aan de chantage – Wij doen geen stap terug – Wij zullen winnen

Facebook evenement


Bijeenkomst tegen de chantage van de EU – solidariteit met het Griekse volk, woensdag 11 februari 17.30u Schumanplein

Het Griekse volk zei nee tegen de chantage van de Europese oligarchie en de barbaarse neoliberale memoranda van de Troika. Nauwelijks een week na deze historische overwinning wordt de nieuwe regering onder druk gezet om af te zien van de plannen om een eind te maken aan het besparingsbeleid.

Juncker zei dat er geen democratische keuze mogelijk is buiten de Europese verdragen. En de terugbetaling van een illegitieme schuld moet eens te meer als afschrikmiddel dienen bij elke poging tot emancipatie.

In deze cruciale omstandigheden roepen wij op voor een bijeenkomst op woensdag 11 februari te 17.30u (tijdens de bijeenkomst van de Eurogroep) op het Brusselse Schumanplein. We zullen er onze solidariteit en onze steun betuigen aan het Griekse volk, en eisen dat zijn democratische keuze gerespecteerd wordt.

Weg met de Troika!
Opheffing van de schuld, die is niet van het volk !
Geen nieuw EU-besparingsprogramma voor de Grieken!
Democratie zonder soevereiniteit van het volk bestaat niet!

Facebook evenement

Delen:
Printen:

Steun ons: plaats uw boodschap in onze mei-editie!

Voorpagina van De Linkse Socialist

Uw boodschap in onze mei-editie