Charleroi. PS: Partij van de Schandalen?

De schandalen in het PS-bastion Charleroi blijven zich opeenstapelen. Verkozenen en politieke verantwoordelijken tonen aan waar een gebrek aan controle van de bevolking op het beleid toe leidt. Tal van kopstukken en vertrouwelingen van kopstukken werden opgepakt wegens corruptie en fraude.

Nicolas Croes

Jean-Pierre De Clerq, “socialistisch” provincieraadslid in Henegouwen en een vertrouweling van voormalig Waals minister-president Van Cauwenbergh (PS), wordt beschuldigd van verduistering bij het beheer van faillissementen als curator. Het gaat om meer dan 210.000 euro.

PS-schepen Lucien Cariat, verantwoordelijke voor de afval-intercommunale ICDI, zit in de gevangenis. Eric Somme, voorzitter van basketbalclub Spirou, wordt beschuldigd van het verduisteren van overheidsmiddelen en actieve corruptie. Patrick Henseval van het kabinet van burgemeester Van Gompel is opgepakt wegens verduistering, corruptie,…

Robert Wagner, patroon van de groep die naar hem werd genoemd, wordt beschuldigd van fraude en corruptie. Eind jaren 1990 kreeg hij een subsidie van 85.000 euro van het Waalse Gewest en de Europese Unie. Dat geld moest terugbetaald worden, wat niet gebeurde.

Moest het niet met ons geld zijn, zouden we er misschien nog mee kunnen lachen. De zogenaamde “socialisten” van de PS bereiden met het misbruik van overheidsmiddelen een verdere doorbraak van het extreem-rechtse Front National voor. Uiteraard zijn niet alle leden of verkozenen van de PS profiteurs en carrièristen, maar wat in Charleroi gebeurt, is toch veelzeggend!

Delen:
Printen:
Voorpagina van De Linkse Socialist