Opmerkelijke benefiet voor kinderen van Kobane en Shangal

benefietKomende zaterdag vindt in Antwerpen een opmerkelijke benefiet plaats waarbij de opbrengst volledig gaat naar projecten voor kinderen uit Kobane en Shangal, het gebied dat onder vuur ligt van de Islamitische Staat en waar de Koerden harde strijd leveren. Dit gebeurt overigens met succes, IS is grotendeels uit Kobane verdreven. We zullen daar later op deze site op terugkomen.

Maar ondertussen blijven er heel wat humanitaire problemen overeind voor onder meer de Koerdische bevolking die onder vuur van de Islamitische Staat ligt. Om geld op te halen voor de kinderen die zijn moeten vluchten, is er komende zaterdag een benefiet in Antwerpen gepland. Meteen is het ook een goede gelegenheid om kennis te maken met verschillende culturele elementen waarbij de nood aan solidariteit en eenheid wordt benadrukt.

Er wordt gestart vanaf 15u met diverse optredens, dans en poëzie. Tussendoor zijn er hapjes. Tal van artiesten verlenen hun medewerking. Onder hen ook de Antwerpse Koerdische zanger Hekimo:

Er worden kaarten aan 10 euro verkocht, als steun of als inkom op 31 januari. Deze kaarten zijn ook via LSP te verkrijgen. Wil je aan de benefiet deelnemen? Of wil je steunen? Schrijf je dan in via het Facebook evenement en laat ons weten of je een steunkaart wil via geert@socialisme.be. De benefiet vindt plaats in zaal Kielpark, Sint Bernardsesteenweg 113 in Antwerpen. Aanvang om 15u.

Facebook evenement

affichebreed

Delen:
Printen:

Steun ons: plaats uw boodschap in onze mei-editie!

Voorpagina van De Linkse Socialist

Uw boodschap in onze mei-editie