solidariteitOp zondag 25 januari vindt in Mol een optocht uit solidariteit met de slachtoffers in Parijs en alle slachtoffers van reactionair geweld plaats. Deze actie wordt ondersteund door verschillende organisaties en partijen, waaronder LSP. Hieronder het platform en een verwijzing naar het evenement op Facebook.

Facebook evenement

[divider]
Oproep voor de actie

OPTOCHT UIT SOLIDARITEIT MET DE SLACHTOFFERS IN PARIJS & ALLE SLACHTOFFERS VAN REACTIONAIR GEWELD. OOK NAAR AANLEIDING VAN DE RECENTE ONTWIKKELINGEN IN BELGIË.
VOOR EEN EENGEMAAKTE STRIJD TEGEN ELKE VORM VAN ONDERDRUKKING.

Op woensdag 7 januari 2015 drongen enkele terroristen het gebouw van Charlie Hebdo binnen om daar op een ongekende brutale wijze 12 medewerkers koelbloedig te vermoorden. Deze actie getuigde van een ongekende brutaliteit en leidde tot verontwaardiging over de hele wereld.

Daarom vinden wij het nodig om met zen allen naar buiten te komen.
Als samenleving moeten we ons verzetten tegen elke vorm van reactionair geweld & tegen elke vorm van onderdrukking.
Wat er gebeurt is in Parijs is afschuwelijk en gebeurt ook op veel andere plaatsen in de wereld, kijk onder andere maar naar wat er de voorbije maanden zich afspeelt in Kobane. Het is zeer belangrijk dat wij als maatschappij een duidelijk signaal uitsturen naar deze reactionaire krachten dat we dit niet zomaar zullen laten gebeuren. We moeten ons organiseren tegen dit soort geweld, enkel door eenheid zullen deze krachten minder ruimte krijgen.

We mogen ons echter niet van vijand vergissen. Er wordt momenteel heel sterk gekeken naar de moslim gemeenschap maar ook zij keuren deze aanslagen absoluut niet goed. Ook zij zijn slachtoffer van dit soort acties. De moslim gemeenschap wordt zelf dagdagelijks geconfronteerd met geweld vanuit deze hoek.
Het is duidelijk dat elke gemeenschap binnen de samenleving slachtoffer is van reactionair geweld , we mogen ons daarom niet vergissen van vijand. Met deze kennis is het duidelijk dat we ons als samenleving moeten organiseren tegen elke vorm van geweld & tegen elke vorm van discriminatie. Enkel op basis van eenheid kunnen we ons verdedigen tegen deze aanvallen op onze vrije meningsuiting.

We roepen daarom op om samen met ons een optocht te houden uit solidariteit met de slachtoffers van Charlie Hebdo & alle slachtoffers over de hele wereld van reactionair geweld. Op deze manier kunnen we de gemeenschappen samen brengen en kunnen we duidelijk maken dat wij als samenleving niet langer zo’n gruwelijke gebeurtenissen aanvaarden.

TEGEN REACTIONAIR GEWELD, TEGEN DISCRIMINATIE VOOR HET RECHT OP VRIJE MENINGSUITING!

Voorlopig hebben we contact opgenomen met volgende diensten, zij steunen deze actie dan ook:
VUSLAT
BELTUD
LSP
SPA
PVDA+
GROEN

De optocht vertrekt omstreek 19.00 aan Jeugdhuis Tydeeh, te Mol.
Om 20.00 komen we terug aan in het jeugdhuis.
Van 20.00 tot 21.00 is er plaats voor een drankje in het jeugdhuis en zullen er gastsprekers zijn.

WAT MAG?
– spandoeken
– plancarde
– kaarsjes
– thee lichtjes
– ballonnen
– ….
– Slogans

WAT MAG NIET?
– elke vorm van geweld wordt niet getolereerd