Antwerpen: debat over politiek alternatief

Op 24 mei vindt in Antwerpen een opvallend debat plaats over de nood aan een politiek alternatief. Er zal immers gesproken worden door verschillende belangrijke figuren uit de vakbonden. Naast voormalig SP-parlementslid Jef Sleeckx wordt er ook gesproken door Bruno Verlaeckt (ABVV, Algemene Centrale), Ferre Wyckmans (LBC) en Gert Wenselaers (BBTK en lid van SP.a Rood). Het debat over een andere politiek is alvast belangrijk omdat het komt vanuit syndicale middens.

Het initiatief voor het debat komt vanuit een groep delegees en militanten die actief betrokken zijn in het comité voor een andere politiek rond Jef Sleeckx. Er kwamen al militanten uit de Algemene Centrale, BBTK, ACOD en CMB samen om hierover te discussiëren. Op 1 mei werd het pamflet voor de meeting ook verspreid door syndicale militanten.

Om de discussie onder bredere lagen op gang te brengen is een publiek debat natuurlijk een nuttig instrument. Bovendien biedt het de mogelijkheid om ook een uitwisseling te hebben met verschillende syndicale verantwoordelijken uit beide vakbonden.

Voor syndicale activisten in Antwerpen en omstreken wordt dit debat dan ook zeker een aanrader. Het debat zal plaatsvinden in het HIVT (vlakbij het museum aan het zuid) en start om 19u30.

Delen:
Printen:

Steun ons: plaats uw boodschap in onze mei-editie!

Voorpagina van De Linkse Socialist

Uw boodschap in onze mei-editie