Home / Op de werkvloer / Werklozen / Luik. Actie tegen uitsluiting van 2300 werklozen

Luik. Actie tegen uitsluiting van 2300 werklozen

simon01Na een oproep van Tout Autre Chose, de Franstalige tegenhanger van Hart boven Hard, in samenwerking met Acteurs des Temps Présents, werden voor diverse OCMW-zetels in het land protestacties gehouden. Het doel: de hypocrisie aanklagen van een regering die werklozen uitsluit van een uitkering terwijl er geen werk genoeg is waardoor de werklozen gewoon naar het OCMW worden doorgeschoven.

Verslag en foto’s door Simon (Luik)

Gisteravond, op 4 januari, werd er aan de vooravond van de toepassing van deze maatregel een actie gehouden voor het OCMW van Luik op de place St Jacques. Er waren een 50-tal aanwezigen. Volgens de vertegenwoordigers van Tout Autre Chose en Acteurs des Temps Présents wordt zo de aftrap gegeven voor een reeks acties tegen het regeringsbeleid.

Een van de sprekers op de actie was Bernadette Schaeck van de Association de Défense des Allocataires Sociaux (Vereniging voor de verdediging van sociale uitkeringstrekkers). Zij stelde dat we de strijd zo breed mogelijk moeten voeren, niet alleen met werklozen en leefloners maar ook met het personeel uit de sociale sector. Thierry Muller van het netwerk Stop artikel 63§2 stelde dat we de strijd moeten opvoeren en verder gaan dan sensibilisering.  Het netwerk start met een campagne van steun en mobilisatie van wie zijn uitkering verliest.

simon02

simon03

simon04

simon05