Bokrijk voor de rijken: 500.000 euro voor een appartement

In Amerika is het fenomeen al langer bekend: rijke burgers die zich letterlijk afschermen van het ’gepeupel’ waar ze op neerkijken. Ze trekken zich terug in riante villawijken omringd door hoge hekken en beschermd door private bewakingsfirma’s.

Stijn Van Endert

Ook in België is recent een dergelijke residentie geopend. In het Bokrijkpark (tussen Hasselt en Genk) worden 50 luxeappartementen verkocht. De prijs loopt op van 290.000 € tot 500.000 €.

De koper krijgt waar voor zijn geld: camera’s sturen 24 uur op 24 beelden door naar een privé-bewaker en om de privacy te waarborgen is het domein afgesloten door een hek van twee meter hoog.

Het zal voor gewone arbeiders dus niet mogelijk zijn om de superrijken in hun eigen Bokrijk te gaan bezichtigen. Wij zullen het dan maar met onze realiteit moeten doen: 140.000 mensen op een wachtlijst voor sociale woningen, 57% van de huurders die meer dan 20% van hun budget besteedt aan huur,…

De kloof tussen rijk en arm wordt ook in België steeds duidelijker en is erg zichtbaar op het vlak van huisvesting. Bij de komende gemeenteraadsverkiezingen zullen verschillende partijen spreken over huisvesting en sociale woningen. Na de verkiezingen worden de beloftes vergeten en blijven enkel de woorden.

Delen:
Printen:

Steun ons: plaats uw boodschap in onze mei-editie!

Voorpagina van De Linkse Socialist

Uw boodschap in onze mei-editie