#8dec. Geslaagde actiedag in Waals Brabant

Door Baptiste (Nijvel)

Na de eerdere geslaagde regionale actiedagen was het de beurt aan Brussel en de provincies Brabant om in staking te gaan. Verschillende ploegen van LSP trokken doorheen deze regio’s voor bezoeken aan piketten en discussies.

In Waals Brabant was de mobilisatie voor deze actiedag nooit gezien. Er waren verschillende wegblokkades maar ook tal van piketten aan bedrijven. In Nijvel was de toegang tot de stad geblokkeerd en was er een solidariteitsactie met de delegees van het lokale kantoor van de RVA zodat dit ook dicht bleef. Er waren veel aanwezigen op de piketten, dat was onder meer opmerkelijk op het piket voor kaasbedrijf Vache Bleue. De dag werd afgesloten met een bijeenkomst van ongeveer 400 syndicalisten in Waver, de thuisbasis van premier Charles Michel.

Ondanks de koude, waren de vastberadenheid en het zelfvertrouwen op deze actiedag groot. Het was een goede voorbereiding voor de algemene staking van 15 december. De discussies over de verdere strijd na de 15de zijn ook opgestart. Ons pamflet en onze stakingskrant werden positief onthaald, we discussieerden vaak over de nood aan personeelsvergaderingen op de werkvloer om alle werkenden democratisch te organiseren in de verdere strijd.

Delen:
Printen:

Steun ons: plaats uw boodschap in onze mei-editie!

Voorpagina van De Linkse Socialist

Uw boodschap in onze mei-editie