De valse methoden van Jurgen Verstrepen (VB) leiden tot klacht van de Holebifederatie

De Holebifederatie dient een klacht in tegen Jurgen Verstrepen van het Vlaams Belang. In het kader van een uitzending van zijn VB-radioprogramma nam Verstrepen contact op met de Holebifederatie voor een "debat". De Holebifederatie weigerde. Hierna zond Verstrepen het gesprek met de vraag voor een debat uit. Hiermee herhaalt Verstrepen wat hij eerder ook met Blokbuster deed: contact opnemen voor een debat en dit dan als een "debat" voorstellen. Een open en eerlijke houding is duidelijk niet aan de VB’ers besteed… We publiceren het persbericht van de Holebifederatie over hun klacht.

Persbericht van de Holebifederatie

Holebifederatie dient klacht in tegen Verstrepen van Vlaams Belang

De Holebifederatie dient een klacht in tegen Jurgen Verstrepen van het Vlaams Belang. Verstrepen publiceerde zonder toestemming te vragen een telefoongesprek tussen hem en de woordvoerster van de Holebifederatie. Hij maakte het gesprek publiek tijdens zijn uit de ether verbannen programma ‘Zwart of Wit’. Het parlementslid wilde discussiëren over een geplande sensibiliserende campagne over het Vlaams Belang. De woordvoerster weigerde beleefd om in dialoog te treden met Verstrepen. De Holebifederatie beschouwt het racistische Vlaams Belang immers niet als gesprekspartner. Het geluidsfragment is nog steeds te beluisteren op de persoonlijke website van Verstrepen.

Mieke Stessens, de woordvoerster van de Holebifederatie, is behoorlijk geschrokken van het incident. “Verstrepen heeft me in het verleden al eens gecontacteerd met de vraag of ik een interview wilde geven tijdens zijn programma ‘Zwart of Wit’”, verklaart ze. “Ik heb dat toen beleefd geweigerd omdat onze organisatie het Vlaams Belang niet als gesprekspartner ziet. Verstrepen kende ons standpunt dus zeker en vast, maar bleef tijdens het telefoongesprek vrijdag toch aandringen op een discussie. Nu weet ik waarom hij dat deed. Hij was erop uit om mijn woorden achteraf te publiceren. In de uitzending roept hij luisteraars zelfs op om het audiofragment zo breed mogelijk te verspreiden.”

De Holebifederatie vindt dat het niet kan dat een Vlaams parlementslid een telefoongesprek onrechtmatig gebruikt om een eigen standpunt te verwoorden en dient op basis daarvan klacht in. De Holebifederatie beschouwt het hele incident bovendien als lasterlijk.

“Het is bijzonder onprettig om erachter te komen dat een telefoongesprek op kantoor achter je rug wordt ‘getaped’ en voor politieke doeleinden wordt gebruikt, zegt Mieke Stessens.

De Holebifederatie vraagt zich af of een Vlaams parlementslid, dat toch een zekere autoriteit zou moeten uitstralen, zomaar in strijd met de journalistieke deontologie kan handelen.

Delen: Printen: