In deze rubriek brengen we nieuws vanuit LSP zelf. We willen plaats bieden voor korte verslagen van acties, campagnemomenten,… Er worden aankondigingen gedaan of verslagen gegeven van bijeenkomsten. Nieuwe leden kunnen uitleggen waarom ze lid geworden zijn (en waarom jij dat ook moet doen).

[divider]

Regionale stakingsdag

15249005473_32e3641f4a_zAfgelopen maandag was LSP aanwezig op de stakingsdag in de provincies Antwerpen, Limburg en Henegouwen. We hadden 10 ploegen op de been in Antwerpen om langs piketten te gaan. Daarnaast waren er uiteraard ook heel wat militanten op hun eigen piket. In Limburg hadden we twee ploegen. In Henegouwen waren er ploegen in Charleroi, La Louvière en Bergen/Borinage.

Onze interventie was geslaagd, we kregen goede reacties op ons materiaal en onze standpunten. Onze stakersgazet werd in de provincie Antwerpen op 64 exemplaren verkocht. In Henegouwen waren dat er 45. Daarnaast maakten we 8 abonnementen op onze krant met nog een reeks beloften om een abonnement te nemen.

Morgen zijn we in alle vier de provincies waar gestaakt wordt met ploegen aanwezig. De nadruk zal liggen op Gent en Luik, maar ook elders zullen we tussenkomen.

[divider]
Strijdbaar nieuwjaarsfeest in Brussel

Zoals de vorige jaren organiseren de Brusselse afdelingen van de LSP op 31 december nieuwjaar op een strijdbare, feestelijke, aangename en goedkope manier. De volledige opbrengst zal dienen voor het financieren van de campagnes van onze partij.

MENU:

  • Winterpaleissoep
  • Scampis à la crême
  • Lamsfilet, Sovjet kroketten in wintergarnituur
  • Kaastafel van Oktober
  • Koffie & nagerecht

VOORVERKOOP
25€ loontrekkenden
17€ niet loontrekkenden
(+5€ aan de deur)
5€ – 12 jaar
Babysit mogelijk

Inschrijven en betalen kan bij Ammar voor 28 december (ammar.berro@hotmail.com) en door overschrijving op BE18 0014 9478 6265 van LSP-Brussel met vermelding van ’31/12′ gevolgd door je naam.

Facebook event

[divider]
Gent: meeting om regionale staking te evalueren en nationale staking voor te bereiden

LSP Oost- en West-Vlaanderen nodigt u uit voor haar Syndicaal Café, met een evaluatie van de regionale staking op 1 december en een vooruitblik op de algemene nationale staking van 15 december.

Sprekers :

* Jo Coulier – hoofddelegee voor ABVV aan de VUB – over Onderwijs en Publieke Diensten
* Frederik De Groeve – delegee AC bij Solutia – over de ervaringen met een stakerscomité
* Geert Cool – Linkse Socialistische Partij – over de rol van LSP in de stakingen en wat na 15 december

Na de sprekers is er uitgebreid ruimte voor discussie !

Bent u syndicaal actief, neemt u deel aan de beweging, discussieert u graag mee over hoe we deze regering en het besparingsbeleid kunnen wegstaken,,… twijfel niet en zak af naar de Celtic Towers, Korenmarkt, Gent op vrijdag 5 december om 19u30.

Facebook event