#24nov. Een dag bij de piketten in Hasselt en Genk

Verslag door Stijn (Limburg)

Op de regionale stakingsdag van 24 november kwam LSP Limburg in actie.

Om 6 uur ‘s morgens brachten we een bezoek aan het station van Hasselt. Vakbondsmilitanten hadden hier post gevat. We konden vast stellen dat de stakingsoproep veel gehoor kreeg, want geen enkele trein vertrok vanuit het station van Hasselt.

Even verderop was er het piket van De Lijn. Ook hier vertrok geen enkele bus. Het volgende bezoek bracht ons aan het gebouw van de Vlaamse administratie. Net zoals bij de vorige piketten was de algemene toon er een van groot ongenoegen over de voorgenomen besparingsmaatregelen. De strijdbaarheid bij de militanten is groot. Dat stelden we ook vast bij het piket aan de oude Philips-site, waar de kleuren groen, rood en blauw talrijk aanwezig waren.

In Genk wilden we een solidariteitsbezoek brengen aan het piket van Ford. Hier was echter niemand meer te bespeuren. De militanten hadden in de vroege ochtend pamfletten uitgedeeld, maar velen verkozen om toch te gaan werken, zoniet moesten de werknemers een dag extra langer komen werken. Het is heel begrijpelijk dat het personeel dit niet ziet zitten na de schandelijke aankondiging om de fabriek eind dit jaar te sluiten. Toch rolde er geen enkele auto van de band.

Omstreeks 10 verzamelden een duizendtal militanten aan de Carrefour. In een symbolische lijkstoet brachten zij een bezoek aan de hoofdkwartieren van de regeringspartijen CD&V, Open VLD en N-VA.

De opkomst bij de staking in Limburg was absoluut een succes. Laat het een waarschuwing zijn voor de werkgevers. Bij monde van VOKA vonden deze het nodig om in een laag-bij-de-grond advertentie in Het Belang van Limburg de stakers te provoceren.

voka

 

Delen:
Printen:

Steun ons: plaats uw boodschap in onze mei-editie!

Voorpagina van De Linkse Socialist

Uw boodschap in onze mei-editie