LSP onthult. De interne foto's van de studenten van het Vlaams Belang

Foto’s weggenomen

Onder juridische dreiging zijn de foto’s waarnaar wordt verwezen op deze site weggenomen. De foto’s die ter afbeelding worden weergegeven, vielen niet onder de foto’s waarvan de verwijdering werd geëist. Opmerkelijk genoeg eiste de advocaat van de NSV niet om bijvoorbeeld de foto met de bierflesjes in de vorm van een hakenkruis te verwijderen.

LSP kreeg een reeks interne foto’s doorgestuurd van de NSV, de studentenorganisatie van het Vlaams Belang. Naast de obligate foto’s van NSV’ers met pet op die gaan betogen of zuipen, vonden we ook foto’s terug van de begrafenis van Bert Eriksson (van de verboden privé-militie VMO). De NSV’ers proberen hun gevoel voor humor te tonen met lege bierflesjes die in de vorm van een hakenkruis worden geplaatst. Ook zien we NSV’ers voor een vlag van het Verdinaso van Joris Van Severen. We zagen op NSV-activiteiten bekende VB’ers zoals Dewinter.

De Nationalistische Studentenvereniging (NSV) dient als kweekvijver voor toekomstige Vlaams Belang kaders en parlementsleden. De partij doet graag beroep op de NSV’ers om er respectabele parlementsleden van te maken. Nochtans kwam enkele maanden geleden wat kritiek op het alcoholverbruik van VB-parlementairen. Dat verbruik zou, ondanks het VB-standpunt over drugs, vrij hoog liggen. Dat is niet verwonderlijk als we weten hoe de NSV staat tegenover alcohol. Hiernaast zie je een foto van een politieke vorming bij de NSV… Op een presidiumweekend in 2005 ging het er zo aan toe: foto 1 en foto 2. Of wat dacht je van dit "schachtenkonvent"? Op een kantus van NSV-Leuven op 1 maart laatstleden, stelden de toekomstige VB-parlementairen zichzelf voor. Op een cantus in Antwerpen, dook al een nieuwe Dewinter op. Het ziet er dus goed uit voor het VB!

Dat het VB de NSV blijft steunen, blijkt o.a. uit het feit dat op het NSV-bal Freddy Van Gaever en Jan Penris waren (zie foto). Op de NSV-betoging in Gent was o.a. VB-parlementslid Johan Deckmyn (zie foto). Tanguy Veys kon het daar trouwens goed vinden met een kaalgeschoren partijgenoot (zie foto). Dat een NSV-betoging niet enkel een aangelegenheid is voor studenten, blijkt overigens uit een foto vanop een NSV-bus naar de betoging van 2004 in Gent. De ordedienst werd uiteraard traditioneel verzorgd door Voorpost van Luc Vermeulen (zie foto).

Op het NSV-bal kwam Dewinter zelf ook een kijkje nemen (zie foto). En op cantussen van de NSV, zagen we onder meer Wim Wienen (nationaal woordvoerder van de partij) en nogmaals parlementslid Johan Deckmyn.

Bert Eriksson was jarenlang een kopstuk van de VMO, een verboden privé-militie. Op zijn begrafenis (zie foto hiernaast) kon de NSV natuurlijk niet ontbreken. De man had immers steeds gesteld dat hij trouw bleef aan de Führer en het nazisme. Dat de NSV geen probleem heeft met racisme, blijkt ook uit een foto van een stickerboek van een NSV’ers. Daarin stond onder meer een pro-apartheidssticker. Alleszins is het duidelijk dat de NSV aanwezig was op de begrafenis van Eriksson, want ze publiceren er verschillende foto’s van. Naast de foto hiernaast, vind je hier nog een exemplaar. De NSV’ers hebben het wel voor nazi’s, zo zie je enkele NSV’ers voor een afbeelding van Joris Van Severen.

Dat NSV’ers een bijzonder zwarte vorm van humor hebben, blijkt uit de foto hiernaast. Op een nationaal weekend van de NSV werd nogal wat afgezopen en een NSV’er vond er niet beter op dan de lege bierflesjes in de vorm van een hakenkruis te plaatsen. Wellicht werd met enige sympathie uitgekeken naar dat symbool. Het was alleszins voldoende om de aandacht van de fotograaf van dienst te trekken die de afbeelding prompt ook bij andere NSV’ers verspreidde.

Voor de liefhebber publiceren we hier nog een aantal foto’s waarop je NSV’ers kunt herkennen of in actie ziet.

> Antwerpen: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8.

> Gent: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7.

> Brussel: 1, 2, 3.

> Leuven: 1, 2.

> NSV-leden: Presidiumweekend, "Schachten", "Schachten" 2, NSV-bal.

Delen:
Printen:
Voorpagina van De Linkse Socialist