LSP-Nieuws. In en om de partij

In deze rubriek brengen we nieuws vanuit LSP zelf. We willen plaats bieden voor korte verslagen van acties, campagnemomenten,… Er worden aankondigingen gedaan of verslagen gegeven van bijeenkomsten. Nieuwe leden kunnen uitleggen waarom ze lid geworden zijn (en waarom jij dat ook moet doen).



Waarom ik lid werd

“Ik beschouwde me al een marxist voor ik georganiseerd was. Ik was en ben lid van PVDA en ging naar een vergadering van het studentenactiecomité. Daar kwam ik Mathias van ALS en LSP tegen. Hij overtuigde me al grotendeels. Wat ik belangrijk vind bij ALS is de scholierenwerking, de methode om mensen mee te trekken door van onderuit de discussie aan te gaan. De scholierenacties in Gent zijn op die manier doorheen mobilisatie groter geworden. Nu is het belangrijk dat we strijd niet beperken tot scholieren, maar het opentrekken. Bijvoorbeeld door de problematiek van de leerkrachten ook op te nemen.”

Midas, scholier, Gent



Alle hens aan dek voor 6 november!

Komende donderdag is er de bijzonder belangrijke vakbondsbetoging in Brussel. LSP roept alle leden en sympathisanten op om daar aanwezig te zijn. Er zijn van die afspraken die je niet mag missen. Bijna tien jaar na de strijd tegen het Generatiepact en twintig jaar na de strijd tegen het Globaal Plan, gaan we nu naar een hete herfst waarvan de eerste belangrijke afspraak komende donderdag is. De betoging zou wel eens de verwachtingen kunnen overtreffen en groter zijn dan de grote vakbondsbetogingen de afgelopen jaren. LSP wil optimaal van de gelegenheid gebruik maken om een socialistisch antwoord op het besparingsbeleid naar voor te brengen. Dat zullen we doen met onze krant maar ook met ander politiek materiaal. Militanten die willen meewerken aan onze interventie en nog niet ingeschreven zijn via hun lokale afdeling, kunnen contact opnemen via stephane@socialisme.be.

Deze week werden al enkele spandoeken gemaakt voor op de betoging van donderdag.
Deze week werden al enkele spandoeken gemaakt voor op de betoging van donderdag.

Novemberkrant

Morgenvroeg vertrekt deze krant naar de abonnees. In deze editie van maandblad ‘De Linkse Socialist’ gaan we uitgebreid in op de maatregelen van de rechtse regering. We halen er enkele centrale aanvallen uit, maar beperken ons daar niet tot. Er is ook aandacht voor het actieplan van de vakbonden en de vraag hoe we daar een succes van kunnen maken. Verder gaan we na hoe we politiek vertaling kunnen geven aan het protest tegen de rechtse regering. Het is mogelijk om de regering-Michel weg te staken, maar als het is om terug te keren naar een tripartite die het besparingsbeleid verderzet, is dat wel heel beperkt.

Inhoud van deze krant:

  1. Michel I wegstaken
  2. Hoe maken we van het actieplan een succes?
  3. Behalve een actieplan heeft de arbeidersbeweging ook een eigen alternatief nodig || Aanvallen treffen iedereen, eengemaakte strijd nodig om regering te doen vallen!
  4. Solidariteit met het personeel van Delhaize || Spontane acties bij het spoor verdienen begrip || Zo gezegd
  5. Werkonderbrekingen in Franstalig onderwijs || BM&S, moedige strijd van schoonmakers
  6. Koerdistan. Verdedig Kobanê en al wie bedreigd wordt door IS, AKP en het imperialisme!
  7. DOSSIER Belgische Thatchers in actie… Lonen en pensioenen onder vuur
  8. DOSSIER Belgische Thatchers in actie… Ontmanteling en uitverkoop van openbare sector || Stakingsrecht aanpakken om ieder verzet de mond te snoeren
  9. DOSSIER Belgische Thatchers in actie… Vrouwen in de vuurlinie van het besparingsbeleid
  10. DOSSIER Belgische Thatchers in actie… Allemaal samen tegen de regering-Michel ! Maar welk alternatief op deze regering?
  11. Ierland. Massaal verzet tegen waterbelasting, Paul Murphy in parlement verkozen || Hong Kong. Massale beweging voor democratie
  12. Verander van systeem, voor het klimaat alles verandert
  13. Partijnieuws
  14. De beweging tegen de besparingen in het onderwijs versterken
  15. Extreemrechts laat terug van zich horen. Tijd voor actie! || Regering keert zich tegen mensen-zonder-papieren
  16. Arbeiders, studenten, één strijd, één front!

Verdedig Kobanê

15498849870_7285fe2c1d_mLSP is al langer actief in de opbouw van solidariteit met de bevolking van Kobanê, de Koerdische stad in Syrië die door de Islamitische Staat wordt belegerd. Midden oktober hielden we in Antwerpen een open vergadering met discussie hierover in het kader van de opbouw van een informeel internationaal solidariteitscomité met ook activisten van Kasjmiri en Tamil afkomst. De afgelopen week werd een militant geïnterviewd op de Koerdische televisie en gisteren was er een groep van een twintigtal militanten aanwezig op de Brusselse betoging voor Kobanê. De openheid bleek uit de resultaten van onze bladverkoop, er werden maar liefst 144 kranten verkocht. De topverkoper was de onklopbare Nicolas uit Luik die op zijn eentje 82 kranten verkocht. Jan en Sanja uit Antwerpen (zie foto) verkochten 22 exemplaren.


Strijdfonds: antifascisme

In de maand november halen we traditioneel steun op voor onze antifascistische campagnes. We doen dat met chocolade, wit en zwart samen tegen racisme. In verschillende regio’s zullen we onder jongeren en werkenden chocolade verkopen. Aarzel niet om ons op deze manier te steunen!

Hiernaast een foto van de eerste dozen met chocolade die voorbereid werden door onze Antwerpse militanten.



‘De opstandige en revolutionaire algemene staking van de winter van 1960/61’ door Gustave Dache

Niet verkrijgbaar op de boekenbeurs, maar een uitstekende opwarmer voor de acties van de komende weken… Bestel dit boek over de staking van 1960/61 nu aan de voordelige prijs van 15 euro, verzendingskosten inbegrepen. Contacteer ons via redactie@socialisme.be voor details – in de download-sectie van Marxisme.be vind je ook de pdf van het boek (http://www.marxisme.be/n/?wpfb_dl=138) maar op papier leest dat toch vlotter.

Delen:
Printen:

Steun ons: plaats uw boodschap in onze mei-editie!

Voorpagina van De Linkse Socialist

Uw boodschap in onze mei-editie