Home / Partijnieuws / LSP Nieuws / LSP-Nieuws. In en om de partij

LSP-Nieuws. In en om de partij

In deze rubriek brengen we nieuws vanuit LSP zelf. We willen plaats bieden voor korte verslagen van acties, campagnemomenten,… Er worden aankondigingen gedaan of verslagen gegeven van bijeenkomsten. Nieuwe leden kunnen uitleggen waarom ze lid geworden zijn (en waarom jij dat ook moet doen).

Niet enkel regering, maar volledige besparingsbeleid wegstaken!

schoppenaas

Zit-actie op De Wingerd deze week. Jongeren geven het voorbeeld: actie tegen de rechtse regering en het volledige besparingsbeleid!

Het actieplan van de vakbonden is een belangrijke stap om het breed gedragen ongenoegen tegenover het besparingsbeleid te organiseren. Wij stelden al op de eerste syndicale meeting van 23 september dat een informatie- en actieplan nodig was tegen het beleid van deze Belgische Thatchers. De syndicale mobilisatie die nu op gang getrokken wordt biedt heel veel mogelijkheden. We willen er met LSP alles aan doen om er een succes van te maken. Dat doen we onder meer door met onze militanten op de werkvloer collega’s, vrienden en kennissen te informeren en te mobiliseren. We proberen op deze site en in ons maandblad argumenten aan te bieden waarmee we twijfelaars mee over de brug kunnen trekken. We spelen ook onder jongeren een actieve rol in de uitbouw van het protest onder scholieren en studenten, onder meer door de voorbeeldige strijd van de Gentse scholieren mee te organiseren.

Natuurlijk zijn onze krachten bescheiden en is het niet mogelijk om overal aanwezig te zijn en een rol te spelen. Maar waar we aanwezig zijn en onze energie in steken, maken we wel een verschil. Dat wordt met de Gentse scholierenacties wel heel erg duidelijk. Het is niet dat dit potentieel in andere steden niet aanwezig is, maar gezien onze beperkte krachten en middelen besloten we om de aandacht op het punt van de aanval te zetten. Een versterking van LSP en ALS maakt gelijkaardige ontwikkelingen in andere steden ook mogelijk. Wie vindt dat de Gentse scholierenacties elders navolging verdienen, kan dat het beste door meteen lid te worden.

In de eerste syndicale actie lieten we ons opmerken met onze slogan ‘Geen Thatcher in België’, een slogan die door de Franstalige media breed werd opgepikt. Het idee werd ook opgenomen door vakbondsleiders en zelfs door de PS. Met de aankondiging van het actieplan komen we in een volgende fase. Nu zal het er niet enkel meer op aankomen om het asociale beleid aan te klagen, maar om ook onze doelstellingen duidelijk te maken. Daarbij willen we niet alleen deze regering wegkrijgen door acties, waaronder stakingen, maar het volledige besparingsbeleid.

Steun socialisme.be!

Vorige week is deze rubriek niet verschenen. Niet omdat er geen partijnieuws was, maar wel omdat we teveel materiaal voor publicatie moesten verwerken. Ook de rest van de voorbije week zal de aandachtige lezer opgemerkt hebben dat het publicatieritme van deze website hoger lag met op de meeste dagen vier of meer artikels in plaats van twee of drie zoals gebruikelijk. Met onze redactie proberen we zoveel mogelijk oproepen, verslagen en analyses te publiceren waarmee we het verzet tegen de rechtse regering kunnen versterken. We kunnen daar alle hulp bij gebruiken. Aarzel niet om artikels, verslagen, foto’s,… door te sturen. Dat kan naar redactie@socialisme.be. We willen niet alleen analyses en voorstellen voor de beweging publiceren, maar ook verslagen, foto’s of persoonlijke meningen.

Op de gevestigde media moeten we niet rekenen om een stem te geven aan ons verzet. We zullen dat zelf moeten doen. Dat is een van de bestaansredenen van socialistische media zoals socialisme.be en maandblad ‘De Linkse Socialist’. Steun deze socialistische media, schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en neem een abonnement op ons maandblad. Met de financiële inkomsten van ons maandblad wordt ook deze website geproduceerd.

Protest Parade

LSP nam het initiatief voor een oproep tot een antikapitalistisch blok op de Protest Parade van deze namiddag. Met dat blok willen we de betoging versterken, zowel numeriek als inhoudelijk. En dat onder het motto ‘eenheid in verscheidenheid’. Hier vind je de oproep.

Bladverkoop: mogelijkheden worden groter

De mogelijkheden om politieke discussies te voeren worden groter en dat maakt het gemakkelijker om onze krant te verspreiden. Deze week kregen we daar nog een voorbeeld van uit Gent. Eén van de Gentse afdelingen hield een verkoop aan het station Dampoort waarbij maar liefst 30 kranten werden verkocht. Tussen de betogingen en acties dergelijke publieke activiteiten organiseren, is van groot belang.

SAF-Moment

Een verslag volgt nog, maar de antifascistische meeting in Antwerpen gisteravond was succesvol. We hadden met Blokbuster een stand waarmee we 35 euro steun ophaalden en 10 exemplaren van ons maandblad verkochten.