LSP-Nieuws. In en om de partij

In deze rubriek brengen we nieuws vanuit LSP zelf. We willen plaats bieden voor korte verslagen van acties, campagnemomenten,… Er worden aankondigingen gedaan of verslagen gegeven van bijeenkomsten. Nieuwe leden kunnen uitleggen waarom ze lid geworden zijn (en waarom jij dat ook moet doen).


Retrouvailles in Luik: mooi succes

Het eerste weekend van september is een vaste afspraak voor Retrouvailles, een evenement waarop Luikse verenigingen hun werking aan het brede publiek kunnen voorstellen op een infomarkt. We zijn al jarenlang op deze informarkt aanwezig met onze antiracistische en antikapitalistische jongerencampagnes. Dit jaar was het opnieuw een voltreffer. We verkochten maar liefst 154 exemplaren van ons maandblad en drie abonnementen. Er waren heel wat interessante discussies die vooral gingen over de opbouw van het verzet tegen het besparingsbeleid.


Eerste acties tegen besparingsbeleid

Woensdag waren er enkele eerste acties tegen het besparingsbeleid dat ons te wachten staat. Er was een scholieren actie in Gent en er waren acties aan de kantoren van de liberale MR in Luik en Brussel. Het gaat voorlopig nog om relatief kleine acties, maar het is belangrijk om niet te wachten en meteen de nood aan verzet en actieve oppositie naar voor te brengen. Dat is waarom LSP groot belang hecht aan deelname aan deze acties en er zelfs mee het voortouw van neemt, zoals het geval was met de Gentse scholierenactie. De komende weken willen we nog initiatieven in deze zin nemen.


egaulbStart academiejaar

Volgende week start het academiejaar al langs Franstalige kant. Woensdag is er een eerste studentenmeeting aan de ULB. Thema van de bijeenkomst is de strijd tegen de rechtse regering.

Vrijdag was er al een ontmoetingsdag voor de nieuwe studenten. Daarop waren de Actief Linkse Studenten natuurlijk ook van de partij met een stand en een ploeg om de eerstejaarsstudenten kennis te laten maken met onze ideeën en campagnes.

rentreeulb


Open algemene vergadering in Antwerpen

Net zoals eerder op de maand in Gent houden we op maandag 22 september in Antwerpen een algemene ledenvergadering over het besparingsbeleid van de rechtse regering en de strijd ertegen. Ook in Antwerpen kijken we terug op de strijd tegen de vorige rechtse regering in de jaren 1980 en naar wat ons de komende weken en maanden te wachten staat. Ook hier dezelfde twee sprekers: Geert Cool en Eric Byl. Afspraak op maandag 22 september om 19u30 aan de UA op de Stadscampus, Rodestraat.



Staking bij BM&S
Aan het piket van BM&S hangt onderstaand spandoek waarmee de stakers iedereen die hen steunt bedanken. Daaronder ook LSP.

Foto: Collectif Krasnyi

Delen:
Printen:

Steun ons: plaats uw boodschap in onze mei-editie!

Voorpagina van De Linkse Socialist

Uw boodschap in onze mei-editie