LSP-Nieuws. In en om de partij

In deze rubriek brengen we nieuws vanuit LSP zelf. We willen plaats bieden voor korte verslagen van acties, campagnemomenten,… Er worden aankondigingen gedaan of verslagen gegeven van bijeenkomsten. Nieuwe leden kunnen uitleggen waarom ze lid geworden zijn (en waarom jij dat ook moet doen).


Waarom ik lid werd

Ik werd lid van LSP omdat ik denk dat het nodig is om ons te organiseren tegen het besparingsbeleid dat de belangen van werkenden en jongeren ondermijnt. Naast een strijdbare vakbond is er nood aan een politieke partij die werkenden kan verenigen en kan aantonen dat een andere samenleving mogelijk is, een socialistische samenleving.

Het rotte karakter van het kapitalisme (met concurrentie tussen de werkenden, economische crisis en dus besparingen,…) werd me al gauw duidelijk. Daartegenover is het antwoord van LSP het meest coherent: we moeten het kapitalisme niet hervormen of bijschaven, we moeten er komaf mee maken.

Bovendien is LSP niet alleen aanwezig als er verkiezingen zijn, zoals dit het geval is met de gevestigde partijen, maar is het een partij die dagdagelijks actief is. Op betogingen zijn de leden actief, strijdbaar en er is altijd een grote openheid voor discussie.

Tenslotte maakt LSP deel uit van een internationale organisatie. Ook dat vind ik erg positief en noodzakelijk, we kunnen moeilijk enkel in België op geïsoleerde wijze de strijd tegen het kapitalisme aangaan.

Dat zijn allemaal redenen waarom ik lid werd van LSP en jullie uitnodig om hetzelfde te doen!

Morgane, Charleroi


Gaza

14955438212_106cb8b0ea_zOp de nationale betoging tegen de oorlog en de blokkade van Gaza op 17 augustus vormde LSP een levendige en open delegatie waaraan ook andere groepen en niet-georganiseerden deelnamen. Tegelijk hadden we een goede ploeg militanten die onze krant en badges verkochten. We verkochten 35 exemplaren van ons maandblad. Nico uit Luik was topverkoper met 7 exemplaren. We verkochten voor ongeveer 100 euro aan badges en haalden 150 euro strijdfonds op. Morgane uit Charleroi was op haar eentje goed voor 57 euro strijdfonds met badges.


13 september: LSP BBQ in Gent

Actief Linkse Studenten en LSP Oost-en West-Vlaanderen nodigen je in het begin van het nieuwe werkingsjaar graag uit voor een rode BBQ tvv Blokbuster en onze campagnes tegen racisme en extreem rechts.

Op 9 november 2014 (de herdenking van kristalnacht) zijn we (mede)-organisatoren van een Europese actiedag tegen extreem rechts. De opbrengst van deze BBQ gaat integraal naar de organisatie van deze actiedag!

Programma :

  • 16u00 Welkom voor een aperitief
  • 17u00 Welkomswoord door Michael (voorzitter LSP Oost-en West-Vlaanderen ) en Mathias over de actiedag tegen extreemrechts
  • 18u30 BBQ en groenten à volonté
    €8 voor studenten en niet-loontrekkenden
    €13 voor loontrekkenden
  • Indien vegetarisch, gelieve door te geven bij inschrijving

We voorzien kinderopvang. Gelieve aantal kinderen en leeftijd te vermelden bij inschrijving.

inschrijven kan door een mailtje te sturen naar lsp.barbecue@gmail.com

Delen:
Printen:

Steun ons: plaats uw boodschap in onze mei-editie!

Voorpagina van De Linkse Socialist

Uw boodschap in onze mei-editie