In deze rubriek brengen we nieuws vanuit LSP zelf. We willen plaats bieden voor korte verslagen van acties, campagnemomenten,… Er worden aankondigingen gedaan of verslagen gegeven van bijeenkomsten. Nieuwe leden kunnen uitleggen waarom ze lid geworden zijn (en waarom jij dat ook moet doen).


Gaza

Vandaag is LSP op de betoging tegen de Israëlische staatsterreur aanwezig. Om ook naast de betoging campagne rond dit thema te voeren, hebben we specifiek materiaal voorzien: een pamflet (pdf), extra bijlage bij de krant (pdf), affiche (pdf) en badges.

Op de betoging vormen we vandaag een delegatie, onder meer met linkse activisten uit migrantengroepen die eveneens nationale onderdrukking kennen (Kasjmir, Eelam Tamils,…).


Geslaagde BBQ in Keerbergen

De jaarlijkse zomer-BBQ van LSP-Keerbergen is een stilaan een gevestigde traditie. Ook dit jaar was het opnieuw een voltreffer met 45 eters. In een ontspannen sfeer werd op deze manier niet alleen lekker gegeten en gedronken, maar werd ook financiële steun voor LSP opgehaald.


Goede festivalcampagne in Antwerpen

De respons die onze militanten aan de zomerfestivals krijgen, is uitstekend. Het verzet tegen extreemrechts blijft een thema waar jongeren (en iets oudere jongeren) zich voor engageren, maar ook het verzet tegen het komende asociale beleid van zowel de Vlaamse regering (denk aan de inschrijvingsgelden) als de federale Kamikaze-regering in wording en op alle andere niveaus wekt de aandacht.

Onze Antwerpse afdelingen kenden een geslaagde festivalcampagne. Een aantal festivals waar we voorheen campagne voerden, bestaan niet meer en dus moest geïmproviseerd worden. Na goede campagnemomenten op nieuwe festivals (Ubuntu en Smile) met telkens ongeveer 100 euro steun die werd opgehaald, volgden de vertrouwde afspraken op Sfinks en Reggae Geel. Daar haalden we samen ongeveer 350 euro steun op.


Zomerkrant online

Onze zomerkrant kan nu ook online gelezen worden. Vind je de inhoud ervan interessant? Wil je ‘De Linkse Socialist’ en socialisme.be ondersteunen? Neem dan vandaag nog een abonnement, bijvoorbeeld met doorlopende opdracht van 2 euro per maand.